Vajon a lassú vagy a gyors evés segíthet hozzá a fogyáshoz?

Egy kutatásból kiderült, hogy bizony akkor is lehetséges a fogyás, ha nem sportolsz, és nem tartasz be semmilyen diétát.

Ha te is megfogadtad, hogy leadsz pár kilót az új évben, és diéták után kutakodsz, akkor lehetséges, hogy nem kell tovább keresgélned. Igaz, ez nem egy diéta, hanem egy módszer, de ezt az egy szabályt könnyedén be tudod majd tartani, és a jojóeffektustól sem kell félned.

Az egyszerű technika, amivel edzés és diéta nélkül fogyhatsz

Egy tanulmány megállapította, hogy azok, akik lassabban esznek, kétszer annyi súlyt tudnak veszteni.

A kísérletben résztvevők egy csoportját arra kérték, hogy egy falat ételt 30 másodpercig rágjanak, 6 hónap után pedig azt tapasztalták, hogy a résztvevők 5 kilót veszítettek súlyukból. A másik csoport, akik ugyanúgy ettek, mint előtte, azok körülbelül 4 kilót híztak az előbb említett időszak alatt.

A lassú evés azért hatásos, mert több időt ad arra, hogy a „telítettségi reflex” elérje az agyat. Ennek az ideje körülbelül 15 perc, ezalatt azonban az emberek akár a normál adag kétszeresét is képesek megenni.

Tehát, ha szeretnél megszabadulni egy pár kilótól, akkor érdemes lehet kipróbálni, hogy szimplán lassabban eszel. Fontos azonban az egészséged érdekében, hogy tápanyagokban gazdag ételeket fogyassz, és mozogj is, így még hatékonyabb lesz a fogyásod!

Forrásunk volt.


Még több egészség:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...