9 szemet gyönyörködtető teríték, ami a húsvéti asztalt is ékesítheti

A tavasz beköszöntével melegszik az időjárás, hosszabbodnak a nappali órák, és újjászületik a Föld. Egyesek számára ez egy mélyen vallásos időszak, meghitt otthoni összejövetelekkel – ezt koronázza meg egy csodálatos teríték a konyha- vagy étkezőasztalon.

Ha finom az étel, akkor nem számít, hogy milyen a teríték, de azért egy szép asztal mégiscsak fel tudja dobni az étkező hangulatát.

Levendula

A levendula árnyalata friss tavaszi színt visz az étkezőasztalra – helyezzünk ki virágot és árnyalatban megegyező szalvétát az asztalra. Ha igazi eleganciát is szeretnénk csempészni az terítékbe, egészítsük ki színben passzoló gyertyákkal. Bónusz pont, ha az étkészletről is visszaköszön ez az árnyalat.

9 szemet gyönyörködtető teríték, ami a húsvéti asztalt is ékesítheti

Parasztház-feeling

A parasztházak bensőséges hangulata az étkezőasztalon is jól mutathat.

A természetes fából készült elemek, a porcelán és a szőtt, fonott dekorációk rusztikus megjelenést kölcsönöznek majd a terítéknek.

Vidéki nyaralónkat is könnyedén pompába boríthatjuk

Virágos szalvétagyűrűk

A tavaszi bimbók a sötét téli napok végét jelentik, az asztalon lévő friss virágok feldobják otthonunk hangulatát. Ha nem akarunk sablonosak lenni, akkor idén ne az asztal közepére, egy vázába tegyük őket, hanem inkább készítsünk belőlük szalvétagyűrűt, hogy az asztalunk kiemelkedő elemei legyenek.

A szalvétagyűrű ereje

Nárciszok és színek

Ha kevés idő áll rendelkezésre az egész étkező kidíszítésére, akkor gyors és egyszerű megoldás lehet a teríték évszaknak megfelelő felfrissítése.

Cseréljük le a szalvétákat tavaszi színekben pompázó darabokra, és spékeljük meg az összképet egy csokor nárcisszal.

Várd a vendégeket nárcisszal

Kék-fehér és arany

Nem is jellemzi jobban a tavaszi terítéket más, mint egy kék-fehér étkészlet. Az aranyozott tálak luxushangulatot csempésznek az asztalra – olyan lesz, mintha teljes tudatossággal alkottuk volna meg a dekorációt.

Fenséges színek

Egyszerű és elegáns

A teljesen fehér színpaletta és elegáns apróságok segítségével a tavaszi teríték igazán letisztult, egyszerű, mégis finom lesz. Válasszunk színes, frissen vágott virágokat, takarjuk le az asztalt fehér terítővel, és használjuk a legegyszerűbb étkészletet.

Letisztult elegancia

Kártyatartó

Legyen szó modern tavaszi terítékről, vagy inkább parasztházi ihletésű megjelenésről, a növényekhez tűzött üdvözlőkártya egyszerű, stílusos ötlet.

Fogadjuk vendégeinket frissen vágott virágokra vagy ágakra kötött, kézzel írt üzenetekkel.

A kézzel írt üzenetek személyesek

Adj hozzá citromot

Talán semmi sem olyan frissítő, mint a citrom, ami tökéletes kiegészítője egy tavasz által ihletett terítéknek. Választhatunk citrusmintás terítőt vagy szalvétát, de akár egyszerűbbre is vehetjük a figurát: csak helyezzünk ki egy kosárnyi citromot, lime-ot és esetleg narancsot az asztal közepére, hogy egy kis színt vigyünk a szürke hétköznapokba.

A sárga a szemet is nyugtatja

Rusztikus tematika

A rusztikus stílusú asztal nosztalgiát áraszt magából: vegyük elő a régi tárgyakat, gyertyatartókat, nagymamától örökölt kiegészítőket, és díszítsük az asztalt frissen vágott növényekkel. Egy mozsár segítségével készítsünk fűszerkeveréket, majd helyezzük az egészet az asztalra úgy, ahogy van.

A rusztikus is mindig bejön

Forrásunk volt.


Még több lakberendezés:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...