Az új kedvenc lakbertrend a NONNA, amit egy szicíliai nagymama ihletett

Színes, szagos, káoszos, eklektikus, rendkívül szívmelengető és száz százalékig olasz. A nonna nevezetű új lakbertrendet Szicília nagymamái inspirálták, és mi máris szerelmesek vagyunk.

Hallottál már a nonna lakberendezési trendről? Úgy tűnik, meg is van az ősz új kedvence, melyet nem lehet nem imádni, ugyanis a szicíliai nagymamák otthonai inspirálták, az pedig csak jó lehet, nem igaz?

Minták, színek, rusztikusan olasz vidéki hangulat

A nonna irányzat és azon belül is a hozzá kapcsolt lakberendezési trend elterjedése, ami egyébként olaszul nagymamát jelent, a covid-járvány idejére datálható, amikor is a fél világ szájtátva (és elvágyódva) nézte a kedves tésztakészítő néniket a neten - írja a Marie Claire.

Szicíliai konyhacsempe napsárga citromokkal

Hogy mik a nonna legfőbb jegyei?

  • kézzel festett kerámiák
  • hímzett asztalterítők
  • szicíliai kávéscsészék
  • és természetesen tészta, tészta, tészta
Színek, illatok, ízek, család, nyüzsgés, káosz, rusztikus tárgyak

Hogy miért igazán szerethető?

Mert a gyümölcsökkel tarkított, élénk színű csempék, rusztikus asztalok, kerámiák, étkészletek mind-mind elhozzák egy olasz nyaralás hangulatát, és a nonnához repítenek. És ki ne szeretne egész évben nyaralni a saját lakásában?

Természetesen a nagyi kaspói és kerti növényei sem hiányozhatnak

Tény, hogy a nonna a sok-sok éve trenduraló, letisztult, homogénebb skandináv lakberendezési irányzat szöges ellentéte, de valljuk be, hogy egyértelműen melegebb, családiasabb, így nyáron pedig hangulatunkhoz is sokkal inkább illeszkedik.

Olasz tésztaajánló:

Forrásunk volt.


Még több lakbercikk itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...