Miből főzzek? – Szerény, de egészséges a felhozatal decemberben

Mindannyian szeretnénk egy fokkal tudatosabban táplálkozni, nem? Ennek kulcsa pedig elsősorban az alapanyagokban rejlik, amiket a konyhában használunk. A Nosalty csapatával ebben szeretnénk most mindenkinek segítséget nyújtani azáltal, hogy minden hónapban bemutatjuk az éppen aktuálisan termő/beszerezhető zöldségeket és gyümölcsöket és a belőlük készíthető jobbnál jobb ételeket.

Már az ősz utolsó szellője is elszállt, vele együtt pedig majdnem az összes friss zöldség és gyümölcs is. Ami maradt így tél elején – a decemberi alapanyagok – , elsőre nem tűnhet soknak, azonban találhatunk itt mégis némi sokszínűséget, csak keresnünk kell. A legtöbb decemberi alapanyag olyan zöldség és gyümölcs, amit ugyan egész évben beszerezhetünk, mégis ilyenkor, a szezonalitás üresjáratában, sokkal üdítőbben hat, értelmet nyer és boldogít. Főzzünk, alkossunk velük bátran, és várjuk a szezonalitás kerekének újbóli megfordulását, a természet újraéledését, a friss terményeket és lehetőségeket.

Nézd meg galériánkban a decemberi alapanyagokat:

Néhány recept, amit a decemberi alapanyagokkal készíthetsz:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Legyünk együtt tudatosabbak:

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...