6 feledhetetlen hely, amit feltétlen keress fel Debrecenben

Budapest után a második legnépesebb város, Hajdú-Bihar megye székhelye, más néven a „cívisváros” gasztronómiailag is egészen jó úton jár. Egyre több az újhullámos, igényes hely, a környékről sokan keresik fel Debrecent azért is, hogy jót egyenek, valami újat és minőségit tapasztaljanak. Érezhető a haladás, csak így tovább!

Pécs, Szeged már megvolt erre az évre, most pedig szívesen megmutatjuk az először korgó gyomorral, majd elégedett teltségérzettel bebarangolt Debrecent is. Hol a legjobb a pizza, merre keressük a legfinomabb süteményeket, hol sülnek a legváltozatosabb péksütik és ha növényi ételekre vagy villantós vacsorára vágynánk, akkor melyek azok a helyek, amelyekben nem csalódhatunk. Debrecenbe kéne menni… megtettük és jóllaktunk!

Pizza, Kávé, Világbéke Debrecen

A hely, aminek minden város, minden megye örülne, de egyelőre Miskolc és Debrecen élvezheti a Dudás tesók kávé- és pizzaforradalmát (a legendás encsi Anyukám Mondta mellett). A római pizzaszeletek koronázatlan királyaihoz mindig jó betérni, hiszen, ha éppen nem pizzával, akkor szuper salátákkal, sütikkel is jóllakhatunk.

De ki akarná kihagyni a gazdagon pakolt, ropogós és mégis levegős pizzákat, melyek közül mi leginkább a calabriai kolbászos Nduját, az Amatricianát és az elsőre extrémen hangzó, mégis bombasztikus rakott krumplisat ajánljuk.

A hely, aminek minden város, minden megye örülne / Fotó: Pizza, Kávé, Világbéke Facebook-oldal

Cím: 4024 Debrecen, Csapó u. 2.
Facebook-oldal

Jardin Cukrászda

Gyönyörű és mennyei franciás monodesszertek, valamint házias, de nagyon kidolgozott és kiváló alapanyagokkal készített tradicionális sütik lelőhelye a Jardin. Igazi debreceni úttörő, ami megmutatja a lokálpatriótáknak, hogy mi is a modern cukrászat. Nem félnek az extra ízkombinációktól és friss megoldásoktól, ezért, ha mi is szívesen kísérletezünk, mindig érdemes kérdezni náluk, hogy mit ajánlanak éppen.

Magyaros szájízre tervezett sós pogácsáik egészen kiválóak és a francia caneléből is érdemes kóstolni. Tortarendelést is felvesznek!

Igazi debreceni úttörő / Fotó: Jardin Cukrászda Facebook-oldal

Cím: 4025 Debrecen, Bajcsy-Zsilinszky u. 3.
Facebook-oldal

Beer and Wurst - B&W

Nomen est omen, de azért a Beer and Wurst bőven tovább ér, mint sör és kolbász! A belvárosi találkozópont tipikusan az, amit sokan keresnek, és később törzshelyként aposztrofálnak: mivel bőséges az italkínálat, jó a hangulat, kedves a kiszolgálás és, ha megéheznénk, akkor sem kell pánikba esni, a konyhára sincs panasz, sőt! Csak csipegetni és nagyot vacsorázni is lehet: bajor sörperectől barna sörrel locsolt csülökig és steakekig ér az étlap.

A kolbászt azért nem hagynánki ki, a németek kedvenc currywurstja és a híres debreceni is alap náluk.

Nomen est omen / Fotó: Beer & Wurst Facebook-oldal

Cím: 4025 Debrecen, Bajcsy-Zsilinszky u. 1-3.
Facebook-oldal

Panificio il Basilico Debrecen

A Panificio Debrecenben is megtalálta a helyét, a város pedig szűnni nem akaró rajongással keresi fel az intézményt, ami jóval több egy pékség-kávézónál. A kovászos finomságok között mindig találni valami különlegességet, a bonboloni virágfánkok is a pultban várakoznak, nem beszélve a remek szendvicsekről, focacciákról.

A bolt egy kis gourmet delikátesz-jelleget is idéz, sokféle hazai és olasz csemegét vásárolhatunk a Panificio polcairól.

Jóval több egy pékség-kávézónál / Fotó: Panificio il Basilico Debrecen Facebook-oldal

Cím: 4024 Debrecen, Piac u.20.
Facebook-oldal

Kis Padlizsán vegán bisztró

Ha növényi, hús-és tejmentes Debrecen, akkor a Kis Padlizsán felé vegyük az irányt! A barátságos, nagyon hangulatos és szerethető helyen igyekeznek a legfenntarthatóbban működni és ezzel együtt maradandó ízélményt nyújtani. Sikerül is, hiszen délelőttől estig időzhetünk náluk, kávéval (sok növényi tejjel), ebédmenüvel és végül akár burgeres/tapasos vacsorával.

Érdekes megfigyelni, ahogy az étrendjüket tudatosabban menedzselő fiatalabb korosztály találkozik itt a szárnyait próbálgató, inkább a hagyományos felé húzó előzőbb generációkkal. Az elégedettség viszont közös pont lesz.

Barátságos, nagyon hangulatos és szerethető / Fotó: Kis Padlizsán Facebook-oldal

Cím: 4025 Debrecen, Simonffy u. 1/C
Facebook-oldal

IKON

Éppen 10 éves Debrecen fine bistrója. Jelenleg Thür Ádám séffel a konyha élén a régióban hiánypótló vendéglátást visznek, csupa újítással, modern konyhatechnológiákat használva, viszont abszolút a térség örökségeire építve. Ebédmenü mellett á la carte ajánlat és a műfajhoz hű kóstolómenü is opció lehet.

A gulyás, a hortobágyi, a brassói, a túrós csusza is „ikonosítva” lettek, de a kóstolómenüvel kaphatjuk a legkomplexebb képet az IKON ars poeticájáról.

A régióban hiánypótló vendéglátást visznek / Fotó: IKON Facebook-oldal

Cím: 4025 Debrecen, Piac u. 23.
Facebook-oldal

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!

Címlapkép: Kis Padlizsán Facebook-oldal
Szerző: Pákozdi Nóra


Fedezz fel további csodás helyeket Magyarországon:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...