A Snickers, ami ütősebb, mint az eredeti, pedig (szinte) egészséges

Ez a guszta, datolyából készült Snickers-szelet mindössze néhány, de annál egészségesebb összetevőből készül, és minden édesszájú igényét ki fogja elégíteni.

Kevés jobb dolog van, annál mikor megjutalmazzuk magunkat valami buja édességgel. Például egy ilyen étcsokis-mogyorós-„karamellás” datolyasnickers-szel – főleg, ha egy igazi energiabomba, ráadásul fehércukor hozzáadása nélkül, tele (majdnem) egészséges alapanyagokkal. Természetesen nemcsak hogy tej- és tojásmentes, hanem gluténmentes is! Pikk-pakk kész van, csak győzzük kivárni, míg kidermed.

Datolyasnickers - RECEPT ITT!

A datolyasnickersünk alapja a gluténmentes zabpehely és a földimogyoró, a desszertet pedig agavésziruppal édesítjük. A karamellkrém datolyából készült, a ropogós elemért pedig a „karamellre" szórt mogyoródarabkák a felelősek. Majd ez egész tetejét olvasztott étcsokoládéval vonjuk be, ezzel méltó módon megkoronázva a süteményt.

Plusz csavar, hogy szórtunk rá még egy kevés durva szemű sót is, ami nemcsak dekorelemként szolgál, hanem az ízeket is kiemeli.

Datolyasnickers - RECEPT ITT!

Tipp: érdemes egy nappal tálalás előtt elkészíteni, mert jót tesz neki, ha egy éjszakát áll a hűtőben!

Datolyasnickers - RECEPT ITT!

Hozzávalók és elkészítés

Először jöjjön a zabos alap:

Hozzávalók: zabliszt (vagy darált zabpehely), földimogyoró (sós, darált), kókuszolaj (megolvaszta), növényi tej (zab, rizs vagy mandula)

A hozzávalókat összedolgozzuk, és egy téglalap alakú (kenyérsütő) forma aljába nyomkodjuk. Előmelegített sütőben 170 fokon 10 percet sütjük, majd kivesszük, és hagyjuk kihűlni.

Következik a datolyakaramell:

Hozzávalók: datolya (beáztatva, leszűrve), földimogyoró (sós, darált), mogyoróvaj, növényi tej (zab, rizs vagy mandula), földimogyoró, juharszirup

A hozzávalókat teljesen simára turmixoljuk, és egyenletesen a zabos alapra kenjük. Ennek a tetejét megszórjuk még két-három marék egész földimogyoróval, majd hűtőbe tesszük dermedni legalább 2 órára (vagy akár egy egész éjszakára).

Így készül a csokimáz:

Hozzávalók: étcsokoládé (két tábla), növényi tej, kókuszzsír

A csokit a rizsitallal és a kókuszzsírral összeolvasztjuk, majd rusztikusan rákenjük a süteményre. A végén durva szemű sóval megszórjuk, és hűtőben teljesen kidermesztjük. Szeleteljük, és tálaljuk.

Datolyasnickers - RECEPT ITT!

Masszív zabos alap, ragacsos datolyakaramell ropogós földimogyoróval és buja csokoládébevonattal.

Mindenki imádni fogja – gyerekek, felnőttek, vegánok, mindenevők egyaránt! A lehető legjobb módon okoz függőséget, mivel (viszonylag) egészséges, Föld- és kamrabarát egyszerre.

Datolyasnickers - RECEPT ITT!

Recept és fotók: Gerzsenyi Flóra

A datolyasnickers teljes receptjét ide kattintva találod meg a teljes receptjét. Mentsd el későbbre, vagy küldd el valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több nem hétköznapi recept itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...