Ezekkel az illatokkal tudod örökre elűzni a darazsakat

A szakértők nemrég összegyűjtötték, hogy milyen illatokkal lehet könnyedén elűzni a darazsakat.

Kevés olyan ember akad, aki eltűri az otthona közelében lévő darazsakat, hiszen fájdalmas a csípésük, illetve sokan allergiások is rá, emiatt pedig akár életveszélyt is jelenthetnek. Szerencsére könnyedén megszabadulhatunk tőlük...általuk utált illatokkal!

Ezekkel az illatokkal lehet elűzni a darazsakat

Különféle fűszerekkel harcolhatunk ellenük

Először is fontos tudni, hogy a darazsakat kifejezetten vonzzák a sötét színek és az erős illatú parfümök, kozmetikumok.

A kertben viszont elsősorban a virágok és az érett gyümölcsök csábítják őket, ám ott is előfordulhatnak, ahol édességet és édes italokat éreznek.

Ám, a majoránna, a kakukkfű, a menta és a levendula illatát ki nem állhatják!

Ezenkívül nem szeretik a citrom, a fokhagyma és a teafaolaj illatát sem. Sőt, egészen biztos, hogy nem bírják majd az asztalra helyezett citromszeleteket, amelyekbe szegfűszegeket szúrtunk. Ezenfelül a terasz vagy erkély, illetve a korlátok lemosása víz, ecet vagy szegfűszegolaj oldatával szintén segít a távoltartásban. Sőt, mi több, a kávé illata is elriasztja őket!

Forrásunk volt.


További aktuális híreink:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...