Otthagyja éttermét a világhírű séf – Ez a szakítás oka

Daniel Humm a világ egyik legelismertebb séfje, leghíresebb étterme, a három Michelin-csillagos Eleven Madison Park pedig már lassan egy éve csak vegán ételeket szolgál fel vendégeinek. A fenntarthatóság jegyében a séf egy másik, általa vezetett éttermet is szeretett volna megreformálni, a hely azonban köszöni, nem kér a húsmentes ételekből.

Daniel Humm 45 évesen már óriási gasztronómiai sikereket tudhat maga mögött: ő az a séf, aki tavaly úgy döntött, minden kockázatot vállalva kiiktatja három Michelin-csillagos étterméből az állati eredetű alapanyagok használatát.

Daniel Humm akkor azt mondta, a pandémia világossá tette számára, hogy a húsok és állati eredetű alapanyagok használata nem fenntartható. Bár az elmúlt egy év alapján a három Michelin-csillagos Eleven Madison Park nem veszített népszerűségéből (sőt, sokan úgy vélik, Humm döntése irányadó lehet a vendéglátás jövőjét illetően), egyes éttermek határozottan elutasítják, hogy növényi étrendre váltsanak.

A 444.hu arról számolt be, hogy a londoni Mayfairben található Claridge's étterem – melynek konyháját eddig történetesen Daniel Humm vezette – nem kíván áttérni a növényi étlapra még Humm hatására sem. Az étterem éléről év végén távozik majd a sztárséf, a Claridge's szerint közös megállapodással, mert vár tiszteletben tartják Humm elképzeléseit, egyes források szerint a hotel vezetősége attól tart, hogy a növényi ételekre való átállással felbosszantanák több ezer visszajáró vendégüket.

Daniel Humm az Instagram-oldalán azt írta, missziójában - vagyis hogy az éttermek a fenntarthatóság jegyében álljanak át a növényi alapanyagú ételek készítésére - nem ismer kompromisszumot:

„Számomra a jövő növényi alapú. Sosem volt egyértelműbb, hogy a világ változik, és nekünk vele kell változnunk” – írta.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Gasztroenterológusok figyelmeztetése: ez az egyszerű reggeli szokás megváltoztathatja az 50...

Az idő múlásával sokan tapasztalják, hogy a szervezetük már nem reagál úgy, mint korábban. Az emésztés lelassulhat, a komfortérzet csökkenhet, és olyan panaszok jelenhetnek meg, amelyek fiatalabb korban ismeretlenek voltak. A gasztroenterológusok szerint ezek hátterében gyakran a bélrendszer állapota áll, amely az életkor előrehaladtával egyre nagyobb odafigyelést igényel.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...