Otthagyja éttermét a világhírű séf – Ez a szakítás oka

Daniel Humm a világ egyik legelismertebb séfje, leghíresebb étterme, a három Michelin-csillagos Eleven Madison Park pedig már lassan egy éve csak vegán ételeket szolgál fel vendégeinek. A fenntarthatóság jegyében a séf egy másik, általa vezetett éttermet is szeretett volna megreformálni, a hely azonban köszöni, nem kér a húsmentes ételekből.

Daniel Humm 45 évesen már óriási gasztronómiai sikereket tudhat maga mögött: ő az a séf, aki tavaly úgy döntött, minden kockázatot vállalva kiiktatja három Michelin-csillagos étterméből az állati eredetű alapanyagok használatát.

Daniel Humm akkor azt mondta, a pandémia világossá tette számára, hogy a húsok és állati eredetű alapanyagok használata nem fenntartható. Bár az elmúlt egy év alapján a három Michelin-csillagos Eleven Madison Park nem veszített népszerűségéből (sőt, sokan úgy vélik, Humm döntése irányadó lehet a vendéglátás jövőjét illetően), egyes éttermek határozottan elutasítják, hogy növényi étrendre váltsanak.

A 444.hu arról számolt be, hogy a londoni Mayfairben található Claridge's étterem – melynek konyháját eddig történetesen Daniel Humm vezette – nem kíván áttérni a növényi étlapra még Humm hatására sem. Az étterem éléről év végén távozik majd a sztárséf, a Claridge's szerint közös megállapodással, mert vár tiszteletben tartják Humm elképzeléseit, egyes források szerint a hotel vezetősége attól tart, hogy a növényi ételekre való átállással felbosszantanák több ezer visszajáró vendégüket.

Daniel Humm az Instagram-oldalán azt írta, missziójában - vagyis hogy az éttermek a fenntarthatóság jegyében álljanak át a növényi alapanyagú ételek készítésére - nem ismer kompromisszumot:

„Számomra a jövő növényi alapú. Sosem volt egyértelműbb, hogy a világ változik, és nekünk vele kell változnunk” – írta.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...