A kellemetlen tünet, mellyel jelzi a test a D-vitamin hiányát

Ha te is gyakran tapasztalod ezt a tipikus és igen gyakori testi tünetet, akkor lehetséges, hogy D-vitaminhiánnyal küzdesz.

A D-vitamin elengedhetetlen az emberi test helyes működéshez, csakúgy, mint a C-vitamin. A megfelelő mennyiségű D-vitamin bevitele nélkül legyengülhet az immunrendszered, elernyedhet a csontozatod, emiatt törékenyebbé válhat, sőt még a fogyásodra is kihathat. Ennek ellenére az emberek kétharmada mégsem figyel arra, hogy elegendő mennyiséget vigyen be ebből a vitaminból a szervezetébe.

A kellemetlen tünet, mellyel jelzi a test a D-vitaminhiányt

Egy kutatásból azonban kiderült, hogy van egy nagyon egyszerűen beazonosítható jel, amivel a szervezet figyelmeztet téged, ha növelni kell a D-vitaminadagodat: a fejfájás.  

A 2600 finn férfi bevonásával végzett vizsgálat azt állapította meg, hogy kétszer gyakoribb volt a krónikus, napi rendszerességű fejfájás azoknál az embereknél, akik nem ettek elég D-vitamint.

Klasszik svéd gombasaláta

A svéd gombasaláta általában a szilveszteri bulik egyik sztárja, de miért ne lehetne az év bármely szakában elkészíteni? Pillanatok alatt elkészül, és rendkívül finom. Próbáljátok ...

Ha ezt észleled magadon, akkor érdemes olyan élelmiszereket fogyasztanod, melyek gazdagok D-vitaminban. Ilyenek például a tejtermékek, a halak, gombák és a tojás. De persze, ha biztosra szeretnél menni, akkor étrendkiegészítőkkel is beviheted, sőt, az is segíthet, ha több időt töltesz a napon.

Forrásunk volt.


Még több a vitaminokról:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...