Ezt az italt fogyaszd, ha D-vitaminra van szükséged

Akár egyetlen pohár belőle, és fedezhetjük a napi D-vitamin-szükségletünk 15 százalékát.

Bár nyáron a rengeteg napsütésnek köszönhetően egészen könnyen hozzájuthatunk egy kis D-vitaminhoz, egyes becslések szerint a lakosság fele mégis küszködik a hiányával. Pótlását az is nehézkessé teszi – különösen a vegánok esetében – , hogy a D-vitamin a Napon kívül leginkább állati eredetű élelmiszerekben van jelen természetesen.

Ezt az italt fogyaszd, ha D-vitaminra van szükséged

Jó hír azonban, hogy vannak olyan nem állati eredetű italok, melyeket D-vitaminnal szoktak dúsítani. Ezek közül a mandulatej az, amelyikbe általában a legtöbb hozzáadott D-vitamin kerül.

Így tehát, ha laktózérzékenységgel/tejallergiával küzdesz, vagy vegán étrendet követsz, bátran fogyaszthatod. Érdekesség, hogy a tehéntejhez is utólag adják hozzá a D-vitamint. Fontos tudni, hogy nem mindegyik mandulatejhez pótolják hozzá ezt a vitamint, így érdemes mindig megnézni a csomagolását!

Nyáron könnyebb a vitamin pótlása

A nagy kánikulában érdemes inkább a korai órákban, és az UV-sugárzás szempontjából csúcsidőnek számító időszak után, 17 órát követően beszerezni a természetes D-vitamin-adagunkat azzal, hogy kimerészkedünk a szabadba, és teszünk egy könnyű sétát, vagy kiülünk egy teraszra egy pohár frissítővel.

Forrásunk volt.


Még több a vitaminokról:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Baileys házilag

Ha szeretitek az édes-selymes krémlikőröket, akkor az idei karácsonyi ajándékotok magatoknak legyen az, hogy elkészítitek házilag. Ugyanis sokkal-sokkal finomabb és aromásabb lesz, ...

Csülök sörben sülve

A sörben sült csülök fejedelmi fogás, ráadásul jó kiadós is. Érdemes egy nappal a sütés előtt bepácolni a húst, hogy az ízek jól átjárják és finom szaftos, omlós legyen. Ameddig ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...