Curry-s csirkenyársak fűszeres, mogyorós tunkolóssal - ez a satay

Ázsia egyik legkedveltebb fogása, nem véletlenül: fűszeres csirkenyársak krémes mogyorószósszal, amit tuti, hogy addig falsz, amíg el nem fogy az utolsó csirkefalat is.

A satay nem véletlenül az egyik legkedveltebb ázsiai fogás, ami gyökereit tekintve ugyan indonéz, ellenben számos országban létezik valamilyen helyi változata. Thaiföld, Vietnam vagy éppen Dél-Korea utcáin sétálva rengeteg árusba botlik bele az ember, akik bambuszpálcára tűzdelt húsokat - vagy akár zöldségeket, tengeri cuccokat - grilleznek frissen, az arra járók szeme láttára. Sőt, van olyan kajálda, ahol magadnak kell megsütni a nyársa húzott finomságokat a saját asztalodnál.

RECEPT

Thai csirke satay - KATTITNS!

A curry-vel, mogyoróval fűszerezett csirkenyársak persze készülhetnek marhából is, úgy is isteniek. Mivel a marhahús szívósabb anyag, mint a csirke, jól kell megválasztani a húst, hogy tényleg hamar elkészüljön a lakománk.

Ezt olvastad az ízHUSZÁR magazinon?

Deluxe rakott krumpli édesburgonyával, jól megpakolva csirkével és selymes, tejszínes szósszal

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...