Több magyar cukrászda a világ legjobbjai között

Öt cukrászda is bekerült a világ 150 legjobb cukrászdája közé, ráadásul az összeállításból az is kiderült, mit érdemes ezeken a helyeken fogyasztani.

Az angol TasteAtlas nevű gasztroportál legfrissebb, cukrászdákat és azok ikonikus desszertjeit rangsoroló listáján két magyar cukrászda is helyet kapott – számol be az örömteli hírről az oroscafe.hu.

Tizennegyedik legjobb lett a világon egy magyar cukrászda

Az oldal „hagyományos ételek, helyi alapanyagok és autentikus éttermek világatlaszaként”  írja le magát, ezúttal egy  TOP 150-es listával állt elő, amiben a világ legjobb cukrászdáit és azok ikonikus desszertjeit rangsorolja.

A magyar siker sem maradt el: két budapesti egység is belefért az előkelő lista első harmadába. A harminckettedik helyre rangsorolt New York Café mellett a rendkívül előkelő tizennegyedik helyet foglalja el az Óbudán, a Szépvölgyi úton található Daubner cukrászda.

Mint kiderült, a Daubner cukrászdában a Dobos tortát érdemes megkóstolni, a New York Caféban pedig a csokoládétortát.

A listára még Gerbeaud cukrászda fért fel Dobos tortájával, a Ruszwurm a krémesével, az Auguszt cukrászda pedig az E-80 tortájával került fel.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

3 őszi kávérecept a nyugodt reggelekhez

Habár a nyár már véget ért, továbbra sem kell lemondanunk a teraszon kávézós, lassan készülődős, kényelmes reggelekről. Az ébredés utáni pillanatokat még szebbé varázsolhatja egy fűszeres cappuccino vagy egy őszi ízvilágú latte. Ehhez mutatunk most három receptet az ősz legtrendibb ízeiből, a Nespresso limitált kiadású Pumpkin Spice Cake és Maple Pecan kávékapszuláiból.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Ha pénzt spórolnátok a bolti kencéken, készítsétek el McMenemy Márk...

Idén ősszel is igen enyhe az idő, így nyugodtan tervezhetünk nagy sétákat és kirándulásokat a szabadba. A természetjáráshoz pedig szendvics is dukál, hiszen egy mindenféle földi jóval megpakolt szendó remek ebéd lehet egy kirándulós napon. Fontos azonban, hogy laktató és tápláló is legyen - szerencsére Márk pont egy ilyen receptet hozott nektek!

Címlapról ajánljuk

További cikkek