Több magyar cukrászda a világ legjobbjai között

Öt cukrászda is bekerült a világ 150 legjobb cukrászdája közé, ráadásul az összeállításból az is kiderült, mit érdemes ezeken a helyeken fogyasztani.

Az angol TasteAtlas nevű gasztroportál legfrissebb, cukrászdákat és azok ikonikus desszertjeit rangsoroló listáján két magyar cukrászda is helyet kapott – számol be az örömteli hírről az oroscafe.hu.

Tizennegyedik legjobb lett a világon egy magyar cukrászda

Az oldal „hagyományos ételek, helyi alapanyagok és autentikus éttermek világatlaszaként”  írja le magát, ezúttal egy  TOP 150-es listával állt elő, amiben a világ legjobb cukrászdáit és azok ikonikus desszertjeit rangsorolja.

A magyar siker sem maradt el: két budapesti egység is belefért az előkelő lista első harmadába. A harminckettedik helyre rangsorolt New York Café mellett a rendkívül előkelő tizennegyedik helyet foglalja el az Óbudán, a Szépvölgyi úton található Daubner cukrászda.

Mint kiderült, a Daubner cukrászdában a Dobos tortát érdemes megkóstolni, a New York Caféban pedig a csokoládétortát.

A listára még Gerbeaud cukrászda fért fel Dobos tortájával, a Ruszwurm a krémesével, az Auguszt cukrászda pedig az E-80 tortájával került fel.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...