Új cukrászdát nyit a gyümölcsös sütik francia királya

Cédric Grolet nagy sikerű francia cukrász, süteményeit az egész világon csodálják. A gyümölcsformájú sütemények koronázatlan (és nem mellesleg nagyon fiatal) királya közel egy hét múlva nyitja meg első saját cukrászdáját.

Cédric Grolet ugyan még csak 36 éves, néhány év alatt igazi világhírnévre tett szert szebbnél szebb süteményeivel és desszertcsodáival. A cukrászmester a klasszikus francia cukrászat iskoláját képviseli egyfajta modernizált változatban, szinte egyik desszertjéből sem hiányoznak a friss, minőségi gyümölcsök, ráadásul előszeretettel téveszti meg az avatatlan szemeket gyümölcsnek kinéző süteménycsodákkal.

A több mint kétmillió Instagram-követőt számláló Grolet a minap adta hírül, hogy Valentin-napon végre megnyitja londoni cukrászdáját.

Mintha gyerek lennék – Építészekkel, beszerzőkkel és jövendőbeli partnerekkel való 18 hónapnyi egyeztetés után már csak egy kevés van hátra a londoni The Berkeley cukrászda megnyitásáig! Alig várom, hogy többet is megoszthassak veletek, végre az új virágos és gyümölcsös alkotásaim is napvilágra kerülnek. Csak legyetek türelmesek, és adjatok erőt erre a pár napra! Nyitás február 14-én, reggel 8-kor

– olvasható Grolet legutóbbi Instagram-bejegyzésében.

Cédric Grolet különleges gyümölcs- és virágformájú süteményeivel került be a köztudatba néhány évvel ezelőtt, de érdemes Rubik-kocka süteményeiről is említést tenni, csak hogy a magyar közönség is közel érezze magát a francia cukrász művészetéhez. Grolet-nek már van két saját boltja Párizsban, szerencsére azonban a londoni közönség sem fog hiányt szenvedni a legikonikusabb süteményekből.

A Dining Guide cikke szerint igazi cukrászdaszínház lesz a londoni üzlet a város egyik legjobb környékén. Az előrejelzések szerint Groletnek nem lesz egyszerű dolga megszerettetni süteményeit az angol közönséggel, ott ugyanis nincs akkora kultúrája a hagyományos francia cukrászművészetnek, ráadásul Londonban sem lesz ritka, hogy egy-egy süteményért 6000 forintnyi angol fontot elkérnek majd.

Forrásaink voltak.


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...