Itt a megoldás a rémálomra: így tudod kiszedni a formába ragadt sütit

Szomorú tud lenni, amikor kiveszed a kész sütit a sütőből, a formából azonban már nem tudod kiimádkozni. Ne ess kétségbe, az alábbi módszerrel még menthető a helyzet!

A sütésnél annyi mindenen el lehet csúszni. Jól kell belőni az alapanyagok arányát, majd jó sorrendben és megfelelő kézmozdulatokkal kell összekeverni őket, hogy aztán a kellő sütési hőmérsékletről és időről ne is beszéljünk. Aztán amikor minden jól megy, és ott állsz a kezedben a sütőből frissen kivett süteménnyel, úgy tűnik már a célegyenesben vagy, és minden tökéletesen sikerült...akkor nem tudod kivenni a sütiformából. Beragadt, és meg sem akar mozdulni. Próbálod gyengéden kitessékelni, majd a frusztrációtól vezérelve egyre agresszívebben, de semmi. Úgy tűnik, nem marad más hátra, mint a süti teljes széttrancsírozása, vagy mégsem? Az alábbi trükk segíthet, hogy kijöjjön a formába ragadt sütemény, hogy megmeneküljön a kreációd.

Hogy mi a trükk?

Fogj egy bevajazott kést, majd menj végig a forma szélei mentén, úgy, hogy finoman bele is nyomod a süteménybe a kést, hogy az elváljon a forma falától, majd utána fordítsd meg az egészet.

Ilyenkor figyelj oda, hogy a távolság a forma és az állvány, tál, tányér között, amire tenni fogod a sütit, a lehető legrövidebb legyen a távolság, hogy megelőzd a repedéseket, töréseket.

Felemás sütemény

Brownie ide, répatorta oda, nekünk a családban bizony ez az egyszerű kevert süti a kedvencünk. Szigorúan, ahogy nagymamám csinálja! Imádjuk, hogy szó szerint felemás, ahogy a porcukor a ...

Ha közben mégis azt látod, hogy reped, fogj egy spatulát, és finoman emeled meg vele a sütit. Ha továbbra is törik, akkor vajkrémmel próbáld meg lezárni ezeket a repedéseket. Tegyél rá dekorációként ehető virágokat, így olyan hatást kelt, mintha szándékosan tervezted volna úgy.

És ne feledd, a legjobb módszer az ilyen balesetek elkerülésére a megelőzés, tehát sütésnél jó alaposan olajozd be a formádat, vagy használj sütőpapírt hozzá.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Forrásunk volt


Még több süteményes praktika itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...