Ezeket a gyümölcsöket bátran ehetik a cukorbetegek

A cukorbetegeknek igencsak meg kell fontolniuk, milyen gyümölcsöket fogyasztanak.

A cukorbetegség nem játék, és a betegségben szenvedőknek igencsak alaposan meg kell tervezniük, milyen ételeket ehetnek. Bár a gyümölcsök általában nagyon egészségesek, és azt gondolhatnák, hogy bármikor fogyaszthatók, ez egyáltalán nincs így, hiszen nekik is van szénhidráttartalmuk, mely a szervezetben cukorrá alakul.

Cukorbetegek számára is mérvadó az Egészségügyi Világszervezet (WHO) immár közel három évtizede közzétett ajánlása, amely napi mintegy 40 dekagrammnyi zöldség és gyümölcs elfogyasztását javasolja.

A cukorbetegek esetében azonban azt tanácsolják, hogy inkább több zöldséget fogyasszanak, mint gyümölcsöt, illetve hogy ne egyszerre egyék meg az ajánlott mennyiséget, hanem arányosan felosztva azt az egyes étkezések között. De nézzük, melyik gyümölcsben mennyi szénhidrát van!

Katt a galériára a gyümölcsökért!

Forrásunk volt.


Még több hasznos tanács, ha cukorbetegséggel küzdesz:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...