Ezeket az ételeket érdemes gyakran fogyasztanod, ha cukorbeteg vagy

A cukorbetegeknek szigorúan kell figyelniük, milyen ételeket fogyasztanak. Most mutatunk pár olyan alapanyagot, amelyek segíthetnek a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők állapotán.

A cukorbetegeknek folyamatosan és tudatosan figyelniük kell arra, mit esznek és mennyit. Most olyan ételeket szedtünk össze, amelyekkel feljavítható az állapotuk. Ezeket érdemes gyakran fogyasztani, ha 2-es típusú cukorbetegséggel küzdünk:

Citrusfélék

Kutatások igazolják, hogy a különböző citrusfélék, mint a narancs, a grapefruit, a klementin és a mandarin rendszeres fogyasztása pozitív hatással van a vércukorszintre. Ennek az lehet az oka, hogy ezek a gyümölcsök tele vannak gyulladáscsökkentővel, illetve magas a rosttartalmuk.

Áfonya

Alapvetőn az összes bogyós gyümölcs fogyasztása javasolt a cukorbetegeknek, azonban az áfonya különösen jó hatással van a betegekre. Rendszeres fogyasztása növeli az inzulinérzékenységet, illetve a benne található gyulladásgátló anyagok gátolhatják a keringési rendszer betegségeinek kialakulását.

Az áfonya

Étcsokoládé

Tudjuk, kicsit furán hangzik, de kutatásokkal igazolták, hogy a jó minőségű, magas kakaótartalmú étcsokoládé fogyasztása csökkenti az éhgyomri inzulinszintet és a vérnyomást is. Mindenesetre jó, ha konzultálunk arról az orvosunkkal, mennyi is az a napi mennyiség, amit bátran fogyaszthatunk.

Csicseriborsó

A csicseriborsó alacsony glikémiás indexű, magas a fehérje- és rosttartalma. Emellett kutatásokkal bebizonyították, hogy képes a 2-es típusú cukorbeteg állapotán javítani. Egy csészényi adag fogyasztása naponta még a vérnyomásproblémáinkon is segíthet.


Még több hasznos tanács, ha cukorbetegséggel küzdesz:

Forrásunk volt.

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...