Ezeket az ételeket érdemes gyakran fogyasztanod, ha cukorbeteg vagy

A cukorbetegeknek szigorúan kell figyelniük, milyen ételeket fogyasztanak. Most mutatunk pár olyan alapanyagot, amelyek segíthetnek a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedők állapotán.

A cukorbetegeknek folyamatosan és tudatosan figyelniük kell arra, mit esznek és mennyit. Most olyan ételeket szedtünk össze, amelyekkel feljavítható az állapotuk. Ezeket érdemes gyakran fogyasztani, ha 2-es típusú cukorbetegséggel küzdünk:

Citrusfélék

Kutatások igazolják, hogy a különböző citrusfélék, mint a narancs, a grapefruit, a klementin és a mandarin rendszeres fogyasztása pozitív hatással van a vércukorszintre. Ennek az lehet az oka, hogy ezek a gyümölcsök tele vannak gyulladáscsökkentővel, illetve magas a rosttartalmuk.

Áfonya

Alapvetőn az összes bogyós gyümölcs fogyasztása javasolt a cukorbetegeknek, azonban az áfonya különösen jó hatással van a betegekre. Rendszeres fogyasztása növeli az inzulinérzékenységet, illetve a benne található gyulladásgátló anyagok gátolhatják a keringési rendszer betegségeinek kialakulását.

Az áfonya

Étcsokoládé

Tudjuk, kicsit furán hangzik, de kutatásokkal igazolták, hogy a jó minőségű, magas kakaótartalmú étcsokoládé fogyasztása csökkenti az éhgyomri inzulinszintet és a vérnyomást is. Mindenesetre jó, ha konzultálunk arról az orvosunkkal, mennyi is az a napi mennyiség, amit bátran fogyaszthatunk.

Csicseriborsó

A csicseriborsó alacsony glikémiás indexű, magas a fehérje- és rosttartalma. Emellett kutatásokkal bebizonyították, hogy képes a 2-es típusú cukorbeteg állapotán javítani. Egy csészényi adag fogyasztása naponta még a vérnyomásproblémáinkon is segíthet.


Még több hasznos tanács, ha cukorbetegséggel küzdesz:

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...