Így lesz a legroppanósabb a cukkinivirág – aranyló bundát kapott

Ezt a virágot töltik, salátába teszik, olajban sütik, kiszárítják, és díszítenek vele, mi pedig most elhoztuk a receptet, ami alapján a legroppanósabban tudjátok elkészíteni.

Bármi, ami rántott, jöhet! Ez a mondat a legtöbb magyar ember szájából elhangozhatna. Aki nagy húsevő, az is szívesen megeszi a rántott gombafejeket vagy a pontypatkót tartármártással, a bundás májról vagy karfiolról nem is beszélve. Most egy teljesen egyedi, tojásban, morzsában megforgatott finomságot hoztunk. Nagy valószínűséggel erre is rákaptok. Keressetek hozzá szépséges cukkinivirágokat a piacon!

Roppanós cukkinivirágok - receptért katt a képre!

Cukkinivirág

Mind a női, mind a férfi cukkinivirág ehető, nem csak nemi identitásukban, másban is különböznek. Ha a leányzókat leszedjük a zöldség kifejlődése előtt, akkor ott tovább nem nő termés. Érdemes ezért a női virágokat a kis cukkinikkel együtt leszedni, a virágot tölteni és így együtt hagyva őket, egy tálba fektetve sütőben megsütni. A fiatalemberek viszont száron, nem termésen nőnek, így leszedhetőek, és nagyon sok módon felhasználhatóak. A leggyakoribb elkészítési módjuk a ricottával való töltés, majd sörtésztába mártás és olajban sütés, ez a variáció kapható a legtöbb olaszországi étteremben.

Egy másik töltési módszerrel bundázás nélkül sütőben sütik. Ezen kívül pizzára és cukkinis tésztába teszik, de nem csak az olaszok, a görögök és a törökök is kedvelik, kuriózumként készítik. Nálunk csak egyes piacokon kapható, például a Fény utcaiban vagy a Lehelen, de aki jár másfelé, jelezze a többieknek, hogy még merre és hol található!

Tudtad? A cukkinivirág nagyon érzékeny, sérülékeny, ezért minél gyorsabban használd fel, és bánj vele óvatosan!

Panírozás

A tisztított, szárított virágokat felvert tojásba forgatjuk, amihez egy kis olívaolajat és görög joghurtot keverünk, valamint sózzuk borsozzuk. Végül egy nagyon extra morzsát keverünk, aminek a fele lehet száraz zsemléből, a másik viszont legyen összemorzsolt édesítésmentes kukoricapehely. Ez a kis plusz adja meg az a befoglaló közeget, ami az olajban való sütés után pont úgy keményedik meg, hogy könnyedén, de nem puhán tudunk ráharapni a cukkinivirágos falatokra.

Tipp: ha pikáns szószt szeretnénk, a zöldfűszerek mellé tehetünk még kevés újhagymát, egy citrom levét és héját, valamint egy csepp csilit.

Roppanós cukkinivirágok - receptért katt a képre!

Mártogató

A felbontott görög joghurt nem megy kárba, a maradékot sok-sok zöldfűszerrel összeturmixoljuk, és a roppanós cukkinivirágok mellé tálaljuk. Dobjunk a gépbe, vagy a botmixer magas edényébe aprított petrezselymet és kaprot, sót, borsot és egy kevéske citromlevet, így egy olyan kellemes, selymes finomságot kapunk, ami nem nyomja el az étel ízét. külön-külön és együtt is élvezhetjük őket.

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

Dubaji csoki

A dubaji csoki most óriási őrület, úgyhogy muszáj volt kipróbálnunk, hogy valóban felér e a hírnevéhez.

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...