Elkaptuk a cukkinit a grabancánál fogva, és pesztóvá varázsoltuk

Pesztót lényegében bármilyen zöldségből – vagy akár gyümölcsből – készíthetünk. Mi most a cukkinit vettük le a polcról, belereszeltük az aprítóba és finom, krémes szószt varázsoltunk belőle. Letesztelni szabad!

Az otthoni pesztó készítésnek megvan a maga varázsa, saját eszközeinkkel sokkal ízesebb, élénkebb szószt varázsolhatunk, és jóval szélesebb paletta áll rendelkezésünkre, mint a boltokban. Gondoljunk csak bele, láttunk már a polcokon nem házi készítésű medvehagymából, reteklevélből vagy pisztáciából készült pesztót? Na ugye, hogy nem!

Krémes cukkinipesztó - recept ITT!

Hogyan kezdjünk bele? Az első és legfontosabb lépés az alapanyagok összeválogatásánál kezdődik. Fontos a megfizethető, de jó minőségű parmezán sajt, a frissen szedett bazsalikomlevél, a fenyőmag és az ebből a receptből kihagyhatatlan cukkini. Ha ezek mind megvannak, akkor neki is kezdhetünk a receptnek, amihez az instrukciókat itt találjuk.

Recept a cukkinipesztóhoz:

Hozzávalók: 80 g fenyőmag, 1 marék friss bazsalikom, 1 gerezd fokhagyma, 100 g reszelt parmezán, 1 nagyobb cukkini, 1 dl olívaolaj, fél citrom leve

Hozzávalók a cukkinipesztóhoz - recept ITT!

Elkészítés:

A parmezánt és a cukkinit lereszeljük, utóbbiból alaposan kinyomkodjuk a vizet.

A fenyőmagot, a bazsalikomleveleket és a fokhagymagerezdet aprítógép segítségével összedaráljuk.

Ezután hozzáadjuk a lereszelt parmezánt és cukkinit, és elkezdjük ismét aprítani. Közben folyamatosan hozzáfolyatjuk az olívaolajat.

Pár perc alatt krémesre daráljuk, majd friss bazsalikommal, fenyőmaggal tálaljuk. Tésztával vagy mártogatósként kínáljuk.

A cukkinipesztó a konyhában legkevésbé jártas, lelkes amatőrökön sem foghat ki. Bár a mostani élelmiszerárak mellett elsőre nagy luxusnak tűnhet a fenyőmag és a jó minőségű parmezán beszerzése, de nagyobb adagot készítve akár egy hétig is eláll a hűtőben egy jól záródó üvegben. Ezidő alatt a legkülönbözőbb fogásokhoz használhatjuk fel, például pirítóshoz, tésztaszószként, vagy egyszerűen csak mártogatósként.

Krémes cukkinipesztó - recept ITT!

Ha tartósításakor teljesen biztosra szeretnénk menni, akkor járjunk el vele úgy, mint ahogyan a sima pesztó esetében teszik. Porciózáskor ne merjük teljesen tele az üvegcséket, hogy még egy kevés olívaolaj is mehessen a tetejükre. Ügyeljünk rá nagyon, hogy a szósz ne érjen túl az olajrétegen, tovább tartósítva ezzel azt. Egy hétnél tovább azonban ezzel a módszerrel se hagyjuk tovább őket a hűtőben pihenni.

Lesd meg a videón, hogy készül a krémes cukkinipesztó:

A cukkinipesztó receptjét itt találod. Készítsd el otthon, és küldd el azoknak, akik szintén kísérleteznének otthon a szószokkal!

Fotók, videó és recept: Kristyán Fanni

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Ezeket is készítsd el:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk