Hogy mi is a cubano? Egy igen masszív, bucira tömött grill melegszendvicsféleség, amitől kivétel nélkül mindenki farkaséhes lesz, hacsak ránéz, hiszen folyik belőle kifele a sajt, illatozik a sült sonka, és kikandikál a savanyú uborka...mi pedig most még virslit is sütöttünk bele!
Hogy honnan ered?
Ezért a szendvicsért Amerikában sorok kígyóznak, és nem véletlen. A cubano-őrület a floridai Tampából indult az 1800-as évek végén, egy szivargyár szomszédságából – az itt dolgozó kubai munkások laktató ebédjének híre és népszerűsége pedig rövidesen végigsöpört az amerikai kontinensen, majd az egész világon.
Hogy mi kerül bele?
Alapja az eredetileg zsírral készült, hosszúkás kubai kenyér, de ez könnyen pótolható bagettel is. Keresd a ropogós héjat és a puha belsőt!
Az autentikus recept alapján kerül bele még valami jóféle sajt, eredetileg spanyoloktól átvett receptúra alapján, és isteni spanyol sonka is, de a lényeg a szálaira tépkedett vagy vékonyra szelt sertéshús. Később, további nemzetek hatására mustár (német), szalámi (olasz) és savanyú uborka is hozzáadódott az ízélményhez.
Mi most még virslivel is megbolondítottuk, így lett belőle HOT DOG CUBANO!
Elkészítés a mi receptünk alapján:
A sonkaszeleteket és a virsliket süssük meg kontaktgrillen, majd tegyük félre. A bagettjeinket vágjuk félbe, és az alsó felet kenjük meg mustárral, szórjuk meg pirított hagymával, aztán mehet rá pár szelet sajt, a sült sonka és a virsli, és némi uborka is. Zárjuk össze a bagett másik felével, kenjük meg vastagon vajjal a tetejét, és mehet is vissza a grillbe, vajas felével lefele. A szendvics fenekét is kenjük meg vajjal, és most mehet a pirítás! Voilá!
A Hot Dog Cubano receptjét itt is eléred, mentsd el kedvenceid közé, vagy ajánld barátaidnak!
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!
Még több finomság itt: