A thekitchn csapatának hála, ezzel a rövid, lényegretörő videóval megtudhatjátok, hogyan érdemes olcsó, egyszerű, természetes módon kitisztítani a zománcozott öntöttvas edényt.Mert ezekben az edényekben készülnek a legfinomabb falatok, gondoljunk csak a Julie & Julia ominózus Boeuf Bourguignonjelenetére...
Szóval a feladat - videó lent:
- öntsd fel némi vízzel a leégett edényed
- forrald fel a vizet
- adj hozzá 2 evőkanál szódabikarbónát
- kapargasd fel a lerakódást egy fakanál segítségével, és forrald még egy ideig
- öblítsd el tiszta vízzel, és kész is!
Durva lerakódás esetén még több szódabikarbónával dolgozz.
NÉZD A VIDEÓT, így még egyszerűbb:
Ezeket olvastad már?
Az egyetlen trükk az eltömődött lukú sajtreszelődhöz
Mindig betömődik sajtreszelés után a reszelőd? Minden lukból egyenként kell kisúrolnod, ami beleragadt? Ezzel a természetes anyaggal megoldhatod ezt a gondodat.
Brecz Judit8 mágikus frissentartó trükk
Elszomorít a nyomasztóan gyorsan barnuló csoffadt banánod a hűtőben? Talán rosszul pakolod el. Nem lehet eleget beszélni róla – az ételek tárolásán tényleg sok múlik!
Brecz Judit14 tényleg jópofa kis trükk a konyhádba
Megint egy trükkös cikk - konyhai trükkös. Praktikás. Okosságokkal és valóban hasznos tippekkel, amikről sanszos, hogy még te sem hallottál.
Brecz Judit