Csúnyán leégett a zománc öntöttvas edényed? Ez a legjobb és legolcsóbb tisztítási mód!

Szoktál használni zománcozott vasedényt? Előfordul néha, hogy leégetsz benne valamit, igaz? Mint Julie a boeuf bourguignon mondjuk? Ez az olcsó és szuper módszer segít!

A thekitchn csapatának hála, ezzel a rövid, lényegretörő videóval megtudhatjátok, hogyan érdemes olcsó, egyszerű, természetes módon kitisztítani a zománcozott öntöttvas edényt.Mert ezekben az edényekben készülnek a legfinomabb falatok, gondoljunk csak a Julie & Julia ominózus Boeuf Bourguignonjelenetére...

Szóval a feladat - videó lent:

  • öntsd fel némi vízzel a leégett edényed
  • forrald fel a vizet
  • adj hozzá 2 evőkanál szódabikarbónát
  • kapargasd fel a lerakódást egy fakanál segítségével, és forrald még egy ideig
  • öblítsd el tiszta vízzel, és kész is!

Durva lerakódás esetén még több szódabikarbónával dolgozz.

NÉZD A VIDEÓT, így még egyszerűbb:

Ezeket olvastad már?

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...