Így marad órákig meleg a gyereknek elcsomagolt főétel

Ha sokáig marad a gyerek a suliban, akkor jól jöhet neki egy kis meleg étel ebédre. Egy anyuka rájött, hogyan marad egész nap meleg a reggel elcsomagolt fogás.

Az iskolába legtöbbször szendvicset csomagolunk a gyerekeknek, pedig egy termosz segítségével, akár egy kis meleg ételt is vihetnek magukkal a kicsik. Egy tiktoker rájött, hogy a termosz tökéletesen alkalmas arra, hogy akár valamilyen főételt is elcsomagolhassuk a gyermekünknek, ne csak teát.

@soogia1 Replying to @lori.curran This tip honestly changed my life and how I pack lunch for my kids. #lifehack #mandu #schoollunch #momlife ♬ Good Day - Nappy Roots

A lényeg, hogy mielőtt elcsomagolnánk az ételt, öntsünk a termoszba forró vizet, mellyel átforrósítjuk a fémbelsőt, majd mehet is bele a forró étel, mely még órákig az is marad.

Ha frissen sült fogást szeretnénk csomagolni, akkor érdemes kitörölni belőle a vizet, hogy ne áztassa el a gyerek ebédjét.

@kristinalburn How I keep warm food warm for lunchtime. I like to make something warm for lunch on Friday for my daughter’s school lunch. Thermos linked in my Amazon shop! #macncheese #schoollunch #schoollunchideas ♬ All Your'n (Sped Up) - Tyler Childers

Bátran legyünk kreatívak, és csomagoljunk a gyereknek levest, tejbegrízt, palacsintát vagy valamilyen finom tésztát.

Klasszikus tejbegríz

Gyermekkorunk kedvenc finomsága, ami kiválthatja az édességet, jó egy kiadós leves után második fogásnak, uzsonnának és vacsorának egyaránt.

Waterzooi - gyors csirkeleves

A waterzooi receptje Belgium északi részéről, Gentből származik. A nevében rejlik egy holland szó: „zooien“, melynek jelentése: főzni. A 16. században nagy népszerűségnek ...

Egyáltalán nem kell aggódni vagy számolgatni, mikor hűl ki, ugyanis a termosz akár 8 óráig is képes tartani a hőt!

Forrásunk volt.


A mi TikTok-trükkjeink is érdekelhetnek:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...