Leállt a világ legnagyobb csokoládégyára

Szalmonellafertőzés miatt leállt a gyártás a világ legnagyobb csokoládégyárában, amely csak a tavalyi évben 2,2 millió tonna csokit termelt.

Leállt a világ legnagyobb csokoládégyára, a svájci Barry Callebaut belgiumi üzeme – írja a 444.hu. A gyár többek között a Nestlének és a Hershey-nek is készít nagykereskedelmi forgalomba szánt csokoládét, a gyár maga pedig összesen 73 ügyféllel rendelkezik szerte a világban.

Arról egyelőre nincs hír, hogy bárki megfertőződött volna a gyárban készült termékektől, az üzem azonban minden vásárlójával – ezalatt értve a termékeket forgalmazó üzleteket – felveszi a kapcsolatot, és arra figyelmeztetik a vásárlókat, hogy a június 25-e óta készült termékeket tartsák vissza.

A Barry Callebaut tavaly csaknem 2,2 millió tonna csokoládét állított elő, a most felmerült szalmonellafertőzést egy, a gyártásban használt emulgálószer, a lecitin okozhatta.

Forrásunk volt. ; Címlap: Twitter.com/BarryCallebaut


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...