Leállt a világ legnagyobb csokoládégyára

Szalmonellafertőzés miatt leállt a gyártás a világ legnagyobb csokoládégyárában, amely csak a tavalyi évben 2,2 millió tonna csokit termelt.

Leállt a világ legnagyobb csokoládégyára, a svájci Barry Callebaut belgiumi üzeme – írja a 444.hu. A gyár többek között a Nestlének és a Hershey-nek is készít nagykereskedelmi forgalomba szánt csokoládét, a gyár maga pedig összesen 73 ügyféllel rendelkezik szerte a világban.

Arról egyelőre nincs hír, hogy bárki megfertőződött volna a gyárban készült termékektől, az üzem azonban minden vásárlójával – ezalatt értve a termékeket forgalmazó üzleteket – felveszi a kapcsolatot, és arra figyelmeztetik a vásárlókat, hogy a június 25-e óta készült termékeket tartsák vissza.

A Barry Callebaut tavaly csaknem 2,2 millió tonna csokoládét állított elő, a most felmerült szalmonellafertőzést egy, a gyártásban használt emulgálószer, a lecitin okozhatta.

Forrásunk volt. ; Címlap: Twitter.com/BarryCallebaut


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek