Leállt a világ legnagyobb csokoládégyára

Szalmonellafertőzés miatt leállt a gyártás a világ legnagyobb csokoládégyárában, amely csak a tavalyi évben 2,2 millió tonna csokit termelt.

Leállt a világ legnagyobb csokoládégyára, a svájci Barry Callebaut belgiumi üzeme – írja a 444.hu. A gyár többek között a Nestlének és a Hershey-nek is készít nagykereskedelmi forgalomba szánt csokoládét, a gyár maga pedig összesen 73 ügyféllel rendelkezik szerte a világban.

Arról egyelőre nincs hír, hogy bárki megfertőződött volna a gyárban készült termékektől, az üzem azonban minden vásárlójával – ezalatt értve a termékeket forgalmazó üzleteket – felveszi a kapcsolatot, és arra figyelmeztetik a vásárlókat, hogy a június 25-e óta készült termékeket tartsák vissza.

A Barry Callebaut tavaly csaknem 2,2 millió tonna csokoládét állított elő, a most felmerült szalmonellafertőzést egy, a gyártásban használt emulgálószer, a lecitin okozhatta.

Forrásunk volt. ; Címlap: Twitter.com/BarryCallebaut


Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...