2 természetes alapanyag, amely simán kiszedi a CSOKIFOLTOT a ruhádból

Sikerült összecsokiznod a ruhád? Semmi baj, néhány óvatos mozdulattal és két természetes tisztítószerrel pillanatok alatt eltüntetheted a csokoládéfoltot a textíliáról.

Bár a csokoládé az egyik legnagyszerűbb dolog a világon, valószínűleg mindenkivel megesett már, hogy nassolás, tortaevés vagy fagyizás közben egy kevés csoki a ruhaneműn landolt. A csokoládéfolt tisztítása kényes feladat, de nem lehetetlen!

Első lépésként vegyél egy nagy levegőt, és ne nyúlj azonnal a fehérítős flakonért!

A csokoládéfolt ugyan makacs tud lenni, ha időben észrevesszük, nem ragad bele egy örök életre a textíliába. Folttisztító vegyszerek helyett nézz körül a konyhában: van otthon citrom és háztartási ecet? Ha igen, nyert ügyed van, ezek az alapvetően savas bázisú alapanyagok ugyanis kellőképpen bevethetőek a csokifoltok ellen.

Ecet és citrom

A ruhán lévő szennyeződésre önts pár kupaknyi ecetet úgy, hogy a textíliának legyen lehetősége beszívni a folyadékot. Ezután csöpögtess rá legalább fél citromnyi levet, majd vegyél elő egy használt, tiszta fogkefét. A kefével finoman dörzsöld át a foltot, majd legalább öt percet adj az ecetnek és a citromnak arra, hogy megtegye folttisztító hatását. Ezután áztasd be langyos vízbe a ruhát, hogy a savas, természetes tisztítószer kioldódjon az anyagból, majd fordítsd ki az anyagot, és a folt helyére vigyél fel egy kevés mosószert. Ez az utolsó lépés teljesen kioldja majd a csokifoltot a ruhából.

Ezután mehet a ruha a mosógépbe, a végeredmény pedig reméljük, téged is elégedettséggel tölt majd el. Fontos, hogy ha csokoládéfoltos lesz a ruhád, nem szabad azonnal bármilyen szappannal, mosószerrel vagy törlőkendővel hozzányúlni, így ugyanis csak árthatunk az anyagnak. Ha nem otthon ér téged "a baleset", inkább várj addig, míg haza nem érsz, otthon biztos minden körülmény adott lesz ahhoz, hogy rendesen ellásd a foltot.


Ezek a praktikák is érdekelhetnek:

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...