A csoki remek alapanyag, mely nemcsak szuperfinom, de az egészségünkre is rendkívül jótékony hatást gyakorol, ha megfelelő mennyiségben fogyasztjuk (napi 1-2 kocka). A csokoládénak kifejezetten magas a vas-, kalcium-, kálium-, valamint A-, B-, C- és E-vitamin-tartalma is. Rengeteg kutatás vizsgálta, milyen előnyökkel jár, ha rendszeresen fogyasztunk csokoládét. A Nők Lapja most egy csokorba gyűjtötte, melyek ezek!
KATT A KÉPRE!
Ez történik a testeddel, ha minden nap eszel csokit
Teljesen mindegy, hogy tej- vagy étcsokoládéról beszélünk, mivel mind a kettő tartalmazza a kakaó növényi részeit, mely tartalmaz flavonoidokat is. Ezek fogyasztása számos egészségügyi előnnyel bír, többek között a szív egészségét is fokozhatjuk vele. Egy tanulmány szerint, ha naponta csak 1-2 kockával fogyasztunk csokoládét, akkor javíthatunk a vérnyomásunkon anélkül, hogy elhíznánk.
Teljesen mindegy, hogy tej- vagy étcsokoládéról beszélünk, mivel mind a kettő tartalmazza a kakaó növényi részeit, így flavonoidokat is. Ezek fogyasztása számos egészségügyi előnnyel bír, többek között a szív egészségét is fokozhatjuk vele. Egy tanulmány szerint, ha naponta csak 1-2 kockával fogyasztunk csokoládét, akkor javíthatunk a vérnyomásunkon anélkül, hogy elhíznánk.
Akár a vashiányunkat is mérsékelhetjük vele, hiszen ez szintén megtalálható a csokoládéban. 50 gramm étcsokoládé nagyjából 6 milligramm vasat tartalmaz. Némi vasat egyébként a tejcsokoládé is tartalmaz, de mivel nagyjából csak 1 milligrammnyit, alacsony vasszint esetén jobb, ha inkább étcsokit falatozunk.
Még több a csokoládéról: