Ha te is azok táborát erősíted, akik szerint, ha már süteményről beszélük, az mindenképpen legyen csokis, és attól sem riadsz vissza, hogy a vágyott csokoládés édességet magad készítsd el otthon, akkor szuper helyen nézelődsz: 5 tanácsot hoztunk neked, melyeket jobb, ha megfontolsz, mielőtt csokis sütemény sütésébe fogsz!
Kattints a galériára a tippekért!
Ezt az 5 dolgot tartsd szem előtt, amikor CSOKIS sütit sütsz
60%-os csokoládét válassz
Manapság megannyi lehetőséged van, ha csokit vásárolsz, kezdve a gyenge minőségű, kiskorunkban viszont annál inkább szeretett és bevált étbevonóktól a szinte luxuskategóriás svájci étcsokoládékig. Nézd a százalékot, ez ugyanis a kakaótartalomra utal: minél magasabb, annál tisztább, keserűbb a csokoládé. A szakértő szerint a 60%-os a legtutibb választás, hacsak nem ír elő a recept másfélét!
Kakaóporral süsd a brownie-d!
Érdekes tanács, de ha igazán crunchy-ropogós szélű brownie a vágyad, olyan receptet válassz, ami (szinte) teljes egészében kakaóport használ, és nem csokoládét. Hogy miért? Mert a kakaópor kevésbé zsíros, így a recept egészen biztosan több vajat, olajat vagy cukrot ír majd elő kompenzálásképp, ezektől pedig szuper ropogós lesz a külseje!
Táblás csokit használj, ne csokipasztillát!
A pici, apró csokipasztillákat egy bizonyos céllal gyártják: hogy sütés után is tartsák alakjukat, formájukat, ami miatt nem olvadnak kellőképpen a tésztába. Maradj a tördelt táblás csokinál, sokkal finomabb, krémesen csokisabb végeredményt kapsz!
Olvassz vízfürdő felett!
A csokiolvasztásnak nem egy módja van, de a vízfürdő a leggyengédebb, legprofibb, és nem mellesleg tuti biztos is.
Melegíts vizet egy lábosban, vedd kislángra, helyezz rá egy fém tálat, melybe a csokit tördeled, kavargasd, közben pedig tartsd folyamatosan szemmel az egész folyamatot. (A mikróban történő olvasztás ezt például nem teszi lehetővé.)
Válassz csokis finomságaink közül:
Még több süti itt: