Csodás torták esküvőre

Hogyan válasszuk ki a számunkra megfelelő esküvői tortát? Hogy ez miért is olyan fontos? Milyen fajták léteznek? Mit szimbolizál a torta, és honnan is ered egyáltalán?

Ezekre a kérdésekre adunk most választ. Ha a cikk elolvasása után még mindig maradnának kérdőjelek, érdemes figyelni újonnan indított cikksorozatunkat.

A torta története egy csodálatos és igen hosszú múltra tekint vissza, amikor is Nagy Sándor hadvezér több tízezres serege, Perzsa nőkkel kelt egybe. Eme jeles ünnep tiszteletére töménytelen mennyiségű kenyeret díszítettek és ízesítettek olyan csemegékkel, mint a dió, mandula, ánizs, és nem utolsósorban a mézbe mártott rózsa, amely egyben a torta dísze is lett. Így alakult ki az esküvői torták alapja, amely azóta már, mondhatni, jócskán – művészetté fejlődött.

Rengetegféle/fajta torta létezik a klasszikustól a rusztikusig, az óriásitól az egészen apró cupcake-ig, de ami biztosan közös bennük, az a szimbolika.

A torta a pár közös jövőjét jelképezi, amelybe együtt vágnak bele. Ha az „igen” szócska már elhangzott, onnantól kezdve ez lesz a következő legfontosabb dolog az esküvőn, amikor minden szempár rájuk, illetve a tortára szegeződik. Éppen ezért nem mindegy, hogyan is választunk.

Nagyon fontos az, hogy milyen a személyiségünk. Mindkettőnké! Illetve, hogy a közös életet hogyan képzeljük el, és ezt hogyan szeretnénk megmutatni, szimbolizálni a tortával. (Egyszerű, letisztult, túlburjánzó, bohém.) Milyen stílust képviselünk, illetve, hogy milyen az ünnepi dekoráció. Igen, van, hogy a dekorációhoz igazítjuk a tortát, de olyan is van, hogy a tortához a dekorációt. A legáltalánosabb azonban, ha a tortát az esküvői csokorhoz választjuk, színeiben és formavilágában. Így semmiképp sem lőhetünk mellé, hiszen a két legemlékezetesebb tárgy harmóniába kerül egymással. Ez által kapunk egy vezérfonalat, amelyet az egész esküvőn végigvihetünk, egységesen, harmonikusan. Így valósíthatjuk meg elképzeléseinket, legyen az vintage, bohém, vicces vagy éppen egy romantikus stílusú esküvői álom képe.

Még több tortareceptet itt találsz >>

A képeket köszönjük a MIMI/EVENTS WITH LOVE-nak!

A rovat korábbi cikkeit itt olvashatjátok! >>

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...