A csodálatos Wellington bélszín

A Wellington bélszín egy igazi királyi fogás - időigényes, drága, de évente egyszer, például karácsonykor megéri elkészíteni - A Konyhafőnök mai adásában ihletet kaphattunk!

Nem teljesen tisztázott a mai napig sem, hogy honnan ered a Wellington bélszín elnevezése. Az biztos, hogy az angol konyha egyik gyöngyszeme. Az egész bélszínt szakszerű megtisztítása után elősütjük, majd körbevesszük valamilyen krémmel - leggyakrabban apróra vágott párolt, fűszeres gombával vagy libamájjal.

Wellington bélszín

Ezt néhányan bevonják egy palacsintával, hogy a hús leve ne áztassa el az egész gasztronómiai élményt körbefonó leveles tésztát. Egyesek az angol Wellington grófhoz kötik az elnevezést, de ez nem jelenti azt, hogy az ő konyhájából származna a csodafinom ünnepi étel - a századfordulós Angliában rendkívüli népszerűségnek örvendtek a tésztában sült húsok, akár a szegényebb rétegeknél is. Sőt, egy hasonló receptje a franciáknak is van ugyanebből a korból.

Ha Wellingon bélszín készítésére adjuk a fejünket, tényleg adjuk meg a módját, nem fogjuk megbánni! Ha nincs kedvünk, időnk ennyit pepecselni, netán a pénztárcánknak lenne túl nagy kihívás egy ekkora bélszín beszerzése, akkor is meríthetünk ötletet az elkészítésből: a leveles tésztában sült sertésszűz, csirkemell, vagy más hús is szuper ötlet hétvégi ebédre, mikor kicsit jobban ráérünk. Hogy gombával, sonkával, vagy más egyébbel béleljük ki pluszban a tésztát, az már igazán csak a kreativitásunkon múlik!

Ezeket olvastad már?

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...