A csodálatos Wellington bélszín

A Wellington bélszín egy igazi királyi fogás - időigényes, drága, de évente egyszer, például karácsonykor megéri elkészíteni - A Konyhafőnök mai adásában ihletet kaphattunk!

Nem teljesen tisztázott a mai napig sem, hogy honnan ered a Wellington bélszín elnevezése. Az biztos, hogy az angol konyha egyik gyöngyszeme. Az egész bélszínt szakszerű megtisztítása után elősütjük, majd körbevesszük valamilyen krémmel - leggyakrabban apróra vágott párolt, fűszeres gombával vagy libamájjal.

Wellington bélszín

Ezt néhányan bevonják egy palacsintával, hogy a hús leve ne áztassa el az egész gasztronómiai élményt körbefonó leveles tésztát. Egyesek az angol Wellington grófhoz kötik az elnevezést, de ez nem jelenti azt, hogy az ő konyhájából származna a csodafinom ünnepi étel - a századfordulós Angliában rendkívüli népszerűségnek örvendtek a tésztában sült húsok, akár a szegényebb rétegeknél is. Sőt, egy hasonló receptje a franciáknak is van ugyanebből a korból.

Ha Wellingon bélszín készítésére adjuk a fejünket, tényleg adjuk meg a módját, nem fogjuk megbánni! Ha nincs kedvünk, időnk ennyit pepecselni, netán a pénztárcánknak lenne túl nagy kihívás egy ekkora bélszín beszerzése, akkor is meríthetünk ötletet az elkészítésből: a leveles tésztában sült sertésszűz, csirkemell, vagy más hús is szuper ötlet hétvégi ebédre, mikor kicsit jobban ráérünk. Hogy gombával, sonkával, vagy más egyébbel béleljük ki pluszban a tésztát, az már igazán csak a kreativitásunkon múlik!

Ezeket olvastad már?

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...