A csodálatos Wellington bélszín

A Wellington bélszín egy igazi királyi fogás - időigényes, drága, de évente egyszer, például karácsonykor megéri elkészíteni - A Konyhafőnök mai adásában ihletet kaphattunk!

Nem teljesen tisztázott a mai napig sem, hogy honnan ered a Wellington bélszín elnevezése. Az biztos, hogy az angol konyha egyik gyöngyszeme. Az egész bélszínt szakszerű megtisztítása után elősütjük, majd körbevesszük valamilyen krémmel - leggyakrabban apróra vágott párolt, fűszeres gombával vagy libamájjal.

Wellington bélszín

Ezt néhányan bevonják egy palacsintával, hogy a hús leve ne áztassa el az egész gasztronómiai élményt körbefonó leveles tésztát. Egyesek az angol Wellington grófhoz kötik az elnevezést, de ez nem jelenti azt, hogy az ő konyhájából származna a csodafinom ünnepi étel - a századfordulós Angliában rendkívüli népszerűségnek örvendtek a tésztában sült húsok, akár a szegényebb rétegeknél is. Sőt, egy hasonló receptje a franciáknak is van ugyanebből a korból.

Ha Wellingon bélszín készítésére adjuk a fejünket, tényleg adjuk meg a módját, nem fogjuk megbánni! Ha nincs kedvünk, időnk ennyit pepecselni, netán a pénztárcánknak lenne túl nagy kihívás egy ekkora bélszín beszerzése, akkor is meríthetünk ötletet az elkészítésből: a leveles tésztában sült sertésszűz, csirkemell, vagy más hús is szuper ötlet hétvégi ebédre, mikor kicsit jobban ráérünk. Hogy gombával, sonkával, vagy más egyébbel béleljük ki pluszban a tésztát, az már igazán csak a kreativitásunkon múlik!

Ezeket olvastad már?

Tudj meg többet A Konyhafőnök 3. évadáról itt!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...