Csirkés leveskockával főzött a Michelin-csillagos séf, lehullott a lepel

“Nem kell tudniuk a vendégeknek” - közölte az üzletvezetővel Karunesh Kannah séf, aki David Beckhamnek, Charlize Theronnak is főzött már ínycsiklandó fogásokat.  

Csirkehúsos leveskockákat használt a Michelin-csillagos séf a vegetáriánus és vegán ételekhez anélkül, hogy erről a vendégeket tájékoztatta volna.

Amikor már hat beosztottja is jelezte az ellenérzéseit és aggályait ezzel kapcsolatban, egyszerűen elhárította őket azzal, hogy a vendégeknek nem kell tudniuk róla, mit tartalmaz a vacsorájuk.

Ezt láttad már?

Király Linda gyomrának 4/5-ét kivették, címlapra került az egyre karcsúbb énekesnő

Mr. Kannah, a Tamarind nevű indiai étteremlánc séfje elismerte, hogy húsleveskockát használt az éttermeiben. Az egész történet egy munkahelyi megbeszélésen robbant ki, amit az egyik menedzserasszisztens hívott össze, hogy jelezze a problémát, és ami után el is veszítette a munkáját. A Tamarind igazgatója megvédte a séfjét és kijelentette, hogy az érintett dolgozónak távoznia kell a csapatból.

Közben Mr. Khanna elismerte, hogy csirkehúsos leveskockákat használt az ételekhez.

Mafis Ali menedzserasszisztens a sous chef-fel is megosztotta, hogy csirkehúsos leveskockákat használnak a konyhán a vega ételekhez, kérte, hogy közöljék a pincérekkel, de a kérést elutasították. Ezután a senior chef-ekhez fordult, és számos visszautasítás után végre 2018 júniusában a személyzet hat tagja megbeszélést kezdeményezett a séffel.

Mr Khanna, aki többek között a Four Seasons konyháján tanulta a szakmát, mindezek után is kiállt amellett, hogy nem közli az étterem vendégeivel a továbbiakban sem, csirkehúsos kockákat tartalmaznak a vegetáriánus és vegán fogások.

A menedzserasszisztenst ugyan elbocsátották, de kártérítésként a munkaügyi bíróság egy hónapnyi munkabért ítélt meg neki, a jogi eljárások pedig folytatódnak.

Ezeket olvastad már?

via

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...