Vannak azok, akik imádják a szárazabb, szétszálazhatóra sült, szinte fojtós húsféléket, sülteket, és vannak, akik a legszaftosabb, legcuccosabb, tunkolós-mártásos húsokra kapnak. Most az utóbbi tábornak kedvezünk, tartsatok velünk, nagyon őszi lesz!
Sütőtök, gomba, zsálya - ők adják a következő őszi fogás gerincét és zamatát, hozzájuk társul a tejszín a krémességért, a csirke a laktató fehérjéért és a tészta a szénhidrátért. A csirkemelldarabokat szaftosra sütjük, és egy gazdag, tejszínes mártásban rotyogtatjuk gombával és ress sütőtökdarabokkal, végül pedig tésztával vagy rizzsel tálaljuk, ki ahogy szereti.
Az étel igen egyszerű, de pár lépésre érdemes figyelni, például arra, hogy kövesük a leírtakat, és az alapanyagok kellő lepirítását se feledjük, mert így kapjuk meg a szükséges pörzsanyagokat.
Minden egy serpenyőben készül, és a végén kap egy hatalmas adag parmezánt is és friss zsályaleveleket, hogy teljes legyen az élvezet.
Extra tipp: a zsályát nem kedvelők használhatnak rozmaringot, majoránnát vagy kakukkfüvet is.
A sütőtökös-gombás-tejszínes csirkeragu teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!
Ha más sütőtökös receptre vágynál:
Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra
Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!
Még több ínycsiklandozó recept Flórától: