A legősziesebb csirkeragu sütőtökkel és gombával rotyog

Színeiben, alapanyagaiban, ízeiben és hangulatában is a nagy betűs ŐSZ a következő csirkeragu, mely sütőtökkel, gombával és tejszínnel főtt készre konyhánkban.

Vannak azok, akik imádják a szárazabb, szétszálazhatóra sült, szinte fojtós húsféléket, sülteket, és vannak, akik a legszaftosabb, legcuccosabb, tunkolós-mártásos húsokra kapnak. Most az utóbbi tábornak kedvezünk, tartsatok velünk, nagyon őszi lesz!

Sütőtökös-gombás-tejszínes csirkeragu, recept a képen!

Sütőtök, gomba, zsálya - ők adják a következő őszi fogás gerincét és zamatát, hozzájuk társul a tejszín a krémességért, a csirke a laktató fehérjéért és a tészta a szénhidrátért. A csirkemelldarabokat szaftosra sütjük, és egy gazdag, tejszínes mártásban rotyogtatjuk gombával és ress sütőtökdarabokkal, végül pedig tésztával vagy rizzsel tálaljuk, ki ahogy szereti.

Sütőtökös-gombás-tejszínes csirkeragu, recept a képen!

Az étel igen egyszerű, de pár lépésre érdemes figyelni, például arra, hogy kövesük a leírtakat, és az alapanyagok kellő lepirítását se feledjük, mert így kapjuk meg a szükséges pörzsanyagokat.

Minden egy serpenyőben készül, és a végén kap egy hatalmas adag parmezánt is és friss zsályaleveleket, hogy teljes legyen az élvezet.

Extra tipp: a zsályát nem kedvelők használhatnak rozmaringot, majoránnát vagy kakukkfüvet is.

Sütőtökös-gombás-tejszínes csirkeragu, recept a képen!

A sütőtökös-gombás-tejszínes csirkeragu teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Ha más sütőtökös receptre vágynál:

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ínycsiklandozó recept Flórától:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...