A legősziesebb csirkeragu sütőtökkel és gombával rotyog

Színeiben, alapanyagaiban, ízeiben és hangulatában is a nagy betűs ŐSZ a következő csirkeragu, mely sütőtökkel, gombával és tejszínnel főtt készre konyhánkban.

Vannak azok, akik imádják a szárazabb, szétszálazhatóra sült, szinte fojtós húsféléket, sülteket, és vannak, akik a legszaftosabb, legcuccosabb, tunkolós-mártásos húsokra kapnak. Most az utóbbi tábornak kedvezünk, tartsatok velünk, nagyon őszi lesz!

Sütőtökös-gombás-tejszínes csirkeragu, recept a képen!

Sütőtök, gomba, zsálya - ők adják a következő őszi fogás gerincét és zamatát, hozzájuk társul a tejszín a krémességért, a csirke a laktató fehérjéért és a tészta a szénhidrátért. A csirkemelldarabokat szaftosra sütjük, és egy gazdag, tejszínes mártásban rotyogtatjuk gombával és ress sütőtökdarabokkal, végül pedig tésztával vagy rizzsel tálaljuk, ki ahogy szereti.

Sütőtökös-gombás-tejszínes csirkeragu, recept a képen!

Az étel igen egyszerű, de pár lépésre érdemes figyelni, például arra, hogy kövesük a leírtakat, és az alapanyagok kellő lepirítását se feledjük, mert így kapjuk meg a szükséges pörzsanyagokat.

Minden egy serpenyőben készül, és a végén kap egy hatalmas adag parmezánt is és friss zsályaleveleket, hogy teljes legyen az élvezet.

Extra tipp: a zsályát nem kedvelők használhatnak rozmaringot, majoránnát vagy kakukkfüvet is.

Sütőtökös-gombás-tejszínes csirkeragu, recept a képen!

A sütőtökös-gombás-tejszínes csirkeragu teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Ha más sütőtökös receptre vágynál:

Sütőtökös rácsos linzer

Az őszies hangulat elérte a kedvenc linzerszeletünket is: a dióhabos, rácsos sütemény belsejében sütőtökpürére cserélte a savanykás baracklekvárt. De nem ez az egyetlen változás, ...

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ínycsiklandozó recept Flórától:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...