A legősziesebb csirkeragu sütőtökkel és gombával rotyog

Színeiben, alapanyagaiban, ízeiben és hangulatában is a nagy betűs ŐSZ a következő csirkeragu, mely sütőtökkel, gombával és tejszínnel főtt készre konyhánkban.

Vannak azok, akik imádják a szárazabb, szétszálazhatóra sült, szinte fojtós húsféléket, sülteket, és vannak, akik a legszaftosabb, legcuccosabb, tunkolós-mártásos húsokra kapnak. Most az utóbbi tábornak kedvezünk, tartsatok velünk, nagyon őszi lesz!

Sütőtökös-gombás-tejszínes csirkeragu, recept a képen!

Sütőtök, gomba, zsálya - ők adják a következő őszi fogás gerincét és zamatát, hozzájuk társul a tejszín a krémességért, a csirke a laktató fehérjéért és a tészta a szénhidrátért. A csirkemelldarabokat szaftosra sütjük, és egy gazdag, tejszínes mártásban rotyogtatjuk gombával és ress sütőtökdarabokkal, végül pedig tésztával vagy rizzsel tálaljuk, ki ahogy szereti.

Sütőtökös-gombás-tejszínes csirkeragu, recept a képen!

Az étel igen egyszerű, de pár lépésre érdemes figyelni, például arra, hogy kövesük a leírtakat, és az alapanyagok kellő lepirítását se feledjük, mert így kapjuk meg a szükséges pörzsanyagokat.

Minden egy serpenyőben készül, és a végén kap egy hatalmas adag parmezánt is és friss zsályaleveleket, hogy teljes legyen az élvezet.

Extra tipp: a zsályát nem kedvelők használhatnak rozmaringot, majoránnát vagy kakukkfüvet is.

Sütőtökös-gombás-tejszínes csirkeragu, recept a képen!

A sütőtökös-gombás-tejszínes csirkeragu teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Ha más sütőtökös receptre vágynál:

Fotók és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több ínycsiklandozó recept Flórától:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk

További cikkek