A csirkepaprikás magasiskolája – 6 elegáns étterem, ahol érdemes kikérni ezt az ételcsodát

Anya és a Nagymama csirkepaprikását nehéz felülmúlni, ez kétségtelen. Mi mégis tettünk egy próbát: vajon lehetséges étteremben legalább olyan jót enni, mint otthon? 

Ó, a csirkepaprikás! Mennyire tökéletes étel. A nagymamák és az anyukák tudják a legfinomabban, de megunhatatlan annyira, hogy az ember elkészítse otthon magának is, és olykor ne szégyellje kikérni egy étteremben sem. Én is büszkén vállalom a választásomat, valahányszor egy ismerős ízre vágyom.
Nem követném el azt a hibát, hogy a város legjobb csirkepaprikásainak nevezzem a most következőket, hiszen csirkepaprikást tényleg megszámlálhatatlanul sok helyen lehet találni. DE azt állíthatom, hogy ezek a csirkepaprikások top minőséget képviselnek, nagyon finomak és gyönyörű tálalásban érkeznek. Szóval erősen ajánlottak, és velük együtt a helyek is, ahol megtaláljátok őket.

DNB Budapest

Múlt héten a Marriott Hotel születésnapján jártam (Innen is boldog szülinapot neki!), és miközben lapátoltam a hirtelen elém kerülő csirkepaprikást befelé, eszembe jutott, hogy bizony pár hónappal ezelőtt is náluk ettem a legautentikusabb adagot. Mondjuk ha egy 50 éves múltra visszatekintő szálloda nem készít korrekt paprikást, akkor ki? Remélem sok külföldi innen ismeri meg ezt a zseniális étket, mert náluk tényleg az alap recept van!
Ti se féljetek beülni a DNB-be. Mióta felújították, az alsó szint olyan, mint egy gigantikus közösségi tér. Az étterem mellett még egy kávézó és több munkasarok is követi egymást. Nyitott, fényes, tágas, és egyáltalán nem kell a hotelben megszállni ahhoz, hogy ezt az ember kiélvezze.
Csirkepaprikás galuska, tejföl - 3900 Ft

LÁNG Bistro & Grill

Nem tehetek róla, a nagy múltú Hotelek a gyengéim. A várban lévő Hilton pedig még tovább nőtt a szememben, mióta belekóstoltam a LÁNG Bistro kínálatába. A paprikás csirkéjük szintén egy klasszikus darab, és még a piros lábasos tálalás is rásegít a vidéki életérzésre. Tökéletes uborkasalátával érkezik. Én sem főznék jobbat.
A kilátás pedig, ami náluk kényezteti az ember, gyakorlatilag utánozhatatlan. Fogjatok szavamon!
A nagyi paprikás csirkéje: tanyasi csirke, galuska, uborkasaláta - 4900 Ft

Felix Kitchen&Bar

A Felix a legjobb dolog, ami a Várkert Bazár környékével történhetett. Egy csoda az az épület, és szerencsére a konyha is megüti az erősen ajánlható szintet. Én a séf, Kovács Árpád miatt ragaszkodom leginkább hozzájuk, aki korábban többek között a Pierrot-ban, a Vár: a Speiz-ben, és a La Perle Noire-ban is megmutatta tudását. Szóval nem először, és nem csak itt ettem már tőle mesés csirkepaprikást, de ide járok most vissza érte. Különösen lágy, habos szósszal tálalja az ételt, és a régi, egyszerűbb combos megoldás helyett most kis tekercsekben kerül elénk a hús, egy tojásos galuska és uborkasaláta kíséretében. Részemről a forma alakulhat, de a lényeg, hogy az íze ne változzon. Mert az hibátlan!
Paprikás csirke tojásos galuskával és uborkasalátával - 4600 Ft

Café Astoria Restaurant

A Café Astoria a legnagyobb meglepetés. A fene se gondolná, hogy egy “kávézónevű” és kávézó hangulatú helyen ilyen paprikást adnak. Pedig adnak. Talán a válogatás legkülönlegesebbikét. Egy kicsit talán a határon is táncol, hiszen elég messze sodródott az alaprecepttől, de az ízek annyira jól összeállnak benne, hogy nem bírtuk lehagyni a listáról.
Kóstoljatok náluk mást is! Ne csak kávét meg süteményt!
Supréme gyöngytyúk paprikás, sült daragaluskával, káposztasalátával - 4290Ft

Hoppá Bistro

Jancsa Jani nem csak burgerpápa ám már, hanem pizzamester és a Andrássy úti bistroélet felpezsdítője is. A Bamba Marha mögött álló tulajdonosi kör már nem csak a hambikra akar támaszkodni, és ez nekünk nagy öröm, hiszen olyan klassz helyek jönnek így létre, mint például a Hoppá, ahol a csirkepaprikás is remek.
Valamiért az Andrássyn kevés említésre méltó helyet tudnék felsorolni (pedig mennyire adja magát a lokáció), úgyhogy külön öröm, hogy betöltötték ezt az űrt. A francia konyhatechnikán alapuló, de leginkább azért magyaros konyhát vivő Hoppába először jártunk, de biztos nem utoljára, mert az előétel- és desszertkedvencünk is született. A kacsamáj brülét ki ne hagyjátok!
Csirkepaprikás, specli, uborka - 3200 Ft

KIOSK

Nyár volt, és meleg és tömeg. De mi paprikásra vágytunk. Beültünk a KIOSK-ba, és már megint nem sikerült csalódni benne. Talán pont ezen a napon született meg a válogatás ötlete is, és tegnap ért véget a körünk, amikor besétáltunk a KIOSK budai éttermébe, ugyanazt az ételt tesztelni. Hátha más a recept, hátha itt lesz hiba. Hát nem! A KIOSK név garancia a minőségre, és az apró, de annál édesebb csavarokra. Ez a paprikás is: van benne egy kis füstös, disznós csavar, komolyan eljátsszanak a csirke bőrével is és chipset varázsolnak belőle a tetejére, és olyan gazdag, tojásos galuskával tálalják, hogy megszólal.
Mibe kössek így bele? Semmibe!
Paprikás csirke: csirkecomb és -mell, tojásos nokedli, tejföl, uborkasaláta - 3850 Ft

címlap: Csákvári Péter

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...