Ha nem láttál még szexi csirkepaprikást, most majd fogsz

Amikor már azt gondolnád, hogy egy csirkepaprikásról nem lehet több bőrt lehúzni, meg amúgy is megvan már rééég a tökéletes családi recepted, akkor jön szembe ez a videó, és mire végignézed, egész biztosan elhatározod, hogy holnap megfőzöd. Pont így.

A csirkepaprikásról mindenki tudja, hogy akkor jó, ha jó sűrű, dögös szaftja van, melyben dominál a hagyma és a pirospaprika, tökéletesen kiegészítve az omlós csirke ízét, a végén megkoronázva selymes tejföllel. Gábor viszont most egy olyan gyönyörűséges klasszikus verziót alkotott, amiből kezdők és haladók is tanulhatnak!

A recept különlegessége az a precizitás, ami által minden a helyére kerül, és a végeredmény tényleg tökéletes lesz. Külön csirkealaplé készül hozzá, melyet víz helyett használunk majd, a szaft pedig annyira sűrű és gazdag lesz, hogy ezentúl csak így készíted majd a csirkepaprikást.

Lássuk a hozzávalókat:

A barna csirkealapléhez:

csirkenyak, vöröshagyma, paprika, paradicsom, fokhagyma, kacsazsír, fekete bors, víz, rozmaring, sárgarépa, fehérrépa, halványító zeller, só

Elkészítés:

Tegyük a csirkenyakat, a félbevágott vöröshagymát, paprikát, paradicsomot, fokhagymát és pár szál rozmaringot egy tepsire. Locsoljuk meg egy kevés kacsazsírral, forgassuk át az egészet, majd tegyük be a sütőbe 200°C-on nagyjából egy órára, hogy szépen megsülhessenek.

Időnként forgassuk át, hogy egyenletesen megpiruljon. Az elkészült sült alapot vegyük ki a sütőből, majd tegyük át egy fazékba.

Adjuk hozzá a friss sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a szárzellert. Szórjuk bele az egész borsot, a sót, végül öntsük fel vízzel. Tegyünk bele még friss rozmaringot, vagy egyéb zöldfűszereket.

Forraljuk fel, majd takarékon főzzük 3-4 órát. Ha nagyon elfőne a leve, pótoljuk vízzel. Szűrjük le az alaplevet. A nagy részét érdemes lefagyasztani, így később bármikor fel lehet használni.

Csirkepaprikás hozzávalók: 

kacsazsír, vöröshagyma, paprika, fokhagyma, csípős fűszerpaprika, csirke alsócomb, csirke felsőcomb, csirke alaplé, só, bors

Elkészítés:

Hevítsünk fel egy serpenyőt, tegyük bele a kacsazsírt, majd a csirkecombokat bőrrel lefelé, pirítsuk őket aranybarnára, végül szedjük ki őket. Ezek a pörzsanyagok is hozzáadnak az igazán jó pörköltalaphoz.

Szórjuk a finomra vágott vöröshagymát a serpenyőbe, és pirítsuk meg üvegesre, majd jöhet bele az apróra vágott paprika és a fokhagyma, amit pirítsunk tovább.

Húzzuk félre, szórjuk meg a fűszerpaprikával, adjuk hozzá a paradicsom concassét, kavarjuk át, ezután húzzuk fel egy adag alaplével.

Főzzük 20-30 percet, hogy szépen megpuhulhassanak az összetevők.

Tegyük vissza a csirkecombokat a paprikás alapba, és öntsük fel annyi alaplével, hogy ellepje. Szépen, lassan főzzük nagyjából egy órát, amíg megpuhulnak a combok. Szedjük ki a húst, hogy könnyebben be tudjuk habarni.

Nézzétek meg az elkészítést csodás videónkon is:

A végén habarjuk be:

Keverjük ki a lisztet és a vizet simára, majd adjuk hozzá a tejfölt is, és folyamatos keverés közben öntsük a paprikásba. Ha túl sűrű lenne a szaftja, húzzuk fel alaplével vagy vízzel akár a kívánt sűrűséghez. Forraljuk ki pár perc alatt.

Ha még simább paprikást, és világosabbat szeretnénk, akkor botmixerrel turmixoljuk simára.

Tálaljuk a kedvenc köretünkkel, jó étvágyat hozzá!

A fenséges csirkepaprikás teljes receptjéért kattints ide, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépséges és házias recept itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Mirage étterem – Ahol a fővárosi minőség a vidékkel találkozik

A két éve felújításon átesett Mirage egy stílusos, mégis kellemes hangulatú étterem, a környék egyik legkiemelkedőbb vendéglátóhelye. A fürdőkomplexum vonzásában elhelyezkedő Mirage a Hotel Délibáb szálloda éttermeként nagyszabású célt tűzött ki maga elé: amellett, hogy ők a régió egyetlen széles választékú steak house-a, leendő degusztációs menüjükkel a fine dining iránt érdeklődő réteget is szeretnék magukhoz vonzani. Mint mondták, ez a 10 fogásos menü és a marhahúsuk az, ami valóban tükrözi azt a minőséget, amit ők képviselni akarnak a környéken és a hazai gasztronómiában egyaránt.

Címlapról ajánljuk