A csirkehúsból rengeteg étel készíthető, így nem meglepő, hogy töretlenül hatalmas népszerűségnek örvend. De milyen hatással van a testünkre, szervezetünkre, ha mindennap eszünk csirkehúst? Mackenzie Burgess tápanyagszakértő elárulta, milyen jótékony hatással kell számolni, és azt sem rejtette véka alá, milyen hátulütőkkel.
A csirke jó fehérjeforrás, tartalmazza a szükséges építőelemeket, azaz aminosavakat. Ezek elengedhetetlenek a fontos fehérjék előállításához a szervezetünkben. A fehérjék többféle módon hozzájárulnak a testünk működéséhez. Elengedhetetlenek a hormontermeléshez, az immunsejtek működéséhez és az izmok növekedéséhez
– mondta Burgess.
Májas töltött csirkecomb, káposztasteak-en sütve
Egyszerű, májas töltelék kerül a csirkecombba, amit nemcsak önmagában küldünk a sütő forróságába, hanem egy szép szelet káposztára ültetjük: ettől sokkal különlegesebb fogást ...
Kínai édes-savanyú csirke párolt rizzsel
Az édes-savanyú csirke egy igazán klasszikus, bár erősen a nyugati ízlésre szabott kínai étel, amelyet a legtöbben félnek otthon megfőzni, ezért a nem túl biztató bolti szószos ...
Krémes, mézes-mustáros csirkemell
Krémes, mézes-mustáros csirke: lágy, szájban omlós csirkemell és selymes mézes-mustáros szósz, egy igazi, megunhatatlan klasszikus. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így remek a ...
Galériánkban végigvesszük, mely hatásokkal kell számolnunk, ha minden nap csirkehúst eszünk.
Erre kell számítanunk, ha minden nap eszünk csirkét
Még néhány fontos cikk: