Erre kell számítanunk, ha minden nap eszünk csirkét

A csirkehús sok-sok éve az egyik legnépszerűbb alapanyag hazánkban, és kiváló fehérjeforrás is. De mégis mennyire egészséges, ha minden nap fogyasztjuk?

A csirkehúsból rengeteg étel készíthető, így nem meglepő, hogy töretlenül hatalmas népszerűségnek örvend. De milyen hatással van a testünkre, szervezetünkre, ha mindennap eszünk csirkehúst? Mackenzie Burgess tápanyagszakértő elárulta, milyen jótékony hatással kell számolni, és azt sem rejtette véka alá, milyen hátulütőkkel.

A csirke jó fehérjeforrás, tartalmazza a szükséges építőelemeket, azaz aminosavakat. Ezek elengedhetetlenek a fontos fehérjék előállításához a szervezetünkben. A fehérjék többféle módon hozzájárulnak a testünk működéséhez. Elengedhetetlenek a hormontermeléshez, az immunsejtek működéséhez és az izmok növekedéséhez

– mondta Burgess.

Krémes, mézes-mustáros csirkemell

Krémes, mézes-mustáros csirke: lágy, szájban omlós csirkemell és selymes mézes-mustáros szósz, egy igazi, megunhatatlan klasszikus. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így remek a ...

Galériánkban végigvesszük, mely hatásokkal kell számolnunk, ha minden nap csirkehúst eszünk.

Forrásunk volt.


Még néhány fontos cikk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Legújabb receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...