-
1.
A török tojásreggeli, ami (szó szerint) felpaprikáz a nap elején
A tojás talán az egyik leggyakrabban fogyasztott reggeli étel, nem csoda hát, hogy minden nemzetnek megvan a maga izgalmas verziója a nap első étkezésére. Most egy isteni török tojásreggelit hoztunk nektek, amiben egy jól ismert, de egy kissé szokatlan szereplő is felbukkan majd.
-
2.
A kidurranásmentes hurka és kolbász forró kis titkai
Ha élsz és halsz a jó zsíros, szaftos, tunkolni való hurkáért és/vagy kolbászért, és a hentesnél való ácsorogva falatozás helyett idén bevállalnád az otthoni sütögetést, segítünk! Nekünk ezek a praktikák váltak be.
-
3.
Savanyúuborka-ragu, az új kedvenc tunkolós mártogatósod
Különleges savanykás ragut készítettünk, amelyet vagy puliszkával, vagy friss kenyérrel illik kanalazni. A savanyítás (urambocsá' fermentálás) eljárásával tökéletesített zöldségek ősidők óta a magyar és számos más nemzet konyhájának szerves részei, ki mondta, hogy nem kerülhetnek egy szaftos, tunkolós, mártogatós, húsmentes egytálételbe?
-
4.
Megsütöttem nagymamám foszlós buktáját 4 régi-új töltelékkel
Gyakran nem receptekből, hanem emlékekből főzünk, és ilyenkor születnek az igazán finom ételek. A most következő bukta számomra mindenképpen ezek közé tartozik: egy nagy halom bedagasztott, megsütött, porcukorral jól meghintett emlék.
-
5.
Hivatalos! A tengerimalac is felkerült az étlapokra
Sokakat sokkol ugyan a tény, hogy a tengerimalac Peruban nem csak kedvtelésből tartott háziállat, hanem sültként fogyasztott főfogás is, a rágcsáló azonban már egyre kevésbé népszerű a helyiek körében, sokkal inkább számít kulináris kuriózumnak a turisták között.
-
6.
Kezdjük az alapokkal – készíts mindig tökéletes rántást
A konyhai technikák nagy észe idővel megtanulható és tökéletesíthető. Kivéve egyet, a rántást: ez a feladat időről időre sikerülhet jól, majd rögtön utána fulladhat kudarcba. Így minden tudásunkra szükségünk lesz hozzá: jöjjenek a tippek!
-
7.
Pompomburgonya, ami jobban mutat a szádban, mint a sapkádon
Ropihoz, pálcikacsipszhez vagy pompomhoz hasonlít jobban? Mindegy is, mert imádnivaló, különleges, és kötelező kipróbálni!
-
8.
5 vegán feltét, amivel feldobhatod a főzeléked
Állati eredetű hozzávalók nélkül is pofonegyszerű és tápláló főzelékeket készíthetünk, ám a feltét ebben az esetben se maradjon el!
-
9.
Így készül a (szerintünk) tökéletes falafel, ami jobb, mint a körúti
Ettük már a belvárosi büfékben, és talán nem voltunk elájulva, esetleg volt már szerencsénk külföldön is megkóstolni, de ott sem volt az igazi? Nos, akkor eljött a nagy pillanat: süssünk otthon falafelt!
-
10.
Fűszeres rizspiláf, a színes-illatos egytálétel, amiből kicsit sem hiányzik a hús
Ha túllépnél a magyaros rizses húson, mert valami extrásabbra, különlegesebbre, laktatóra, mégis húsmentesre vágysz, akkor mutatjuk is, mit válassz: ropogós csicseriborsós-kesudiós-korianderes rizspiláf készült nálunk aszalt gyümölcsökkel, amivel feltettük (az egyik) koronát a Veganuárra.
A csípős török reggelivel elvarázsoltunk titeket, lelepleztük a robbanásmentes hurka titkait
Ismét nagyon hasznos cikkek készültek a múlt héten: bevezettünk titeket a tökéletes rántás titkaiba, elkészítettük a nagymama kedvenc buktáját, és imádnivaló pompomburgonyát alkottunk.