A csípős török reggelivel elvarázsoltunk titeket, lelepleztük a robbanásmentes hurka titkait

Ismét nagyon hasznos cikkek készültek a múlt héten: bevezettünk titeket a tökéletes rántás titkaiba, elkészítettük a nagymama kedvenc buktáját, és imádnivaló pompomburgonyát alkottunk.

  1. A török tojásreggeli, ami (szó szerint) felpaprikáz a nap elején
    1.

    A török tojásreggeli, ami (szó szerint) felpaprikáz a nap elején

    A tojás talán az egyik leggyakrabban fogyasztott reggeli étel, nem csoda hát, hogy minden nemzetnek megvan a maga izgalmas verziója a nap első étkezésére. Most egy isteni török tojásreggelit hoztunk nektek, amiben egy jól ismert, de egy kissé szokatlan szereplő is felbukkan majd.

  2. A kidurranásmentes hurka és kolbász forró kis titkai
    2.

    A kidurranásmentes hurka és kolbász forró kis titkai

    Ha élsz és halsz a jó zsíros, szaftos, tunkolni való hurkáért és/vagy kolbászért, és a hentesnél való ácsorogva falatozás helyett idén bevállalnád az otthoni sütögetést, segítünk! Nekünk ezek a praktikák váltak be.

  3. Savanyúuborka-ragu, az új kedvenc tunkolós mártogatósod
    3.

    Savanyúuborka-ragu, az új kedvenc tunkolós mártogatósod

    Különleges savanykás ragut készítettünk, amelyet vagy puliszkával, vagy friss kenyérrel illik kanalazni. A savanyítás (urambocsá' fermentálás) eljárásával tökéletesített zöldségek ősidők óta a magyar és számos más nemzet konyhájának szerves részei, ki mondta, hogy nem kerülhetnek egy szaftos, tunkolós, mártogatós, húsmentes egytálételbe?

  4. Megsütöttem nagymamám foszlós buktáját 4 régi-új töltelékkel
    4.

    Megsütöttem nagymamám foszlós buktáját 4 régi-új töltelékkel

    Gyakran nem receptekből, hanem emlékekből főzünk, és ilyenkor születnek az igazán finom ételek. A most következő bukta számomra mindenképpen ezek közé tartozik: egy nagy halom bedagasztott, megsütött, porcukorral jól meghintett emlék.

  5. Hivatalos! A tengerimalac is felkerült az étlapokra
    5.

    Hivatalos! A tengerimalac is felkerült az étlapokra

    Sokakat sokkol ugyan a tény, hogy a tengerimalac Peruban nem csak kedvtelésből tartott háziállat, hanem sültként fogyasztott főfogás is, a rágcsáló azonban már egyre kevésbé népszerű a helyiek körében, sokkal inkább számít kulináris kuriózumnak a turisták között.

  6. Kezdjük az alapokkal – készíts mindig tökéletes rántást
    6.

    Kezdjük az alapokkal – készíts mindig tökéletes rántást

    A konyhai technikák nagy észe idővel megtanulható és tökéletesíthető. Kivéve egyet, a rántást: ez a feladat időről időre sikerülhet jól, majd rögtön utána fulladhat kudarcba. Így minden tudásunkra szükségünk lesz hozzá: jöjjenek a tippek!

  7. Pompomburgonya, ami jobban mutat a szádban, mint a sapkádon
    7.

    Pompomburgonya, ami jobban mutat a szádban, mint a sapkádon

    Ropihoz, pálcikacsipszhez vagy pompomhoz hasonlít jobban? Mindegy is, mert imádnivaló, különleges, és kötelező kipróbálni!

  8. 5 vegán feltét, amivel feldobhatod a főzeléked
    8.

    5 vegán feltét, amivel feldobhatod a főzeléked

    Állati eredetű hozzávalók nélkül is pofonegyszerű és tápláló főzelékeket készíthetünk, ám a feltét ebben az esetben se maradjon el!

  9. Így készül a (szerintünk) tökéletes falafel, ami jobb, mint a körúti
    9.

    Így készül a (szerintünk) tökéletes falafel, ami jobb, mint a körúti

    Ettük már a belvárosi büfékben, és talán nem voltunk elájulva, esetleg volt már szerencsénk külföldön is megkóstolni, de ott sem volt az igazi? Nos, akkor eljött a nagy pillanat: süssünk otthon falafelt!

  10. Fűszeres rizspiláf, a színes-illatos egytálétel, amiből kicsit sem hiányzik a hús
    10.

    Fűszeres rizspiláf, a színes-illatos egytálétel, amiből kicsit sem hiányzik a hús

    Ha túllépnél a magyaros rizses húson, mert valami extrásabbra, különlegesebbre, laktatóra, mégis húsmentesre vágysz, akkor mutatjuk is, mit válassz: ropogós csicseriborsós-kesudiós-korianderes rizspiláf készült nálunk aszalt gyümölcsökkel, amivel feltettük (az egyik) koronát a Veganuárra.

Címlapról ajánljuk