A csípős török reggelivel elvarázsoltunk titeket, lelepleztük a robbanásmentes hurka titkait

Ismét nagyon hasznos cikkek készültek a múlt héten: bevezettünk titeket a tökéletes rántás titkaiba, elkészítettük a nagymama kedvenc buktáját, és imádnivaló pompomburgonyát alkottunk.

  1. A török tojásreggeli, ami (szó szerint) felpaprikáz a nap elején
    1.

    A török tojásreggeli, ami (szó szerint) felpaprikáz a nap elején

    A tojás talán az egyik leggyakrabban fogyasztott reggeli étel, nem csoda hát, hogy minden nemzetnek megvan a maga izgalmas verziója a nap első étkezésére. Most egy isteni török tojásreggelit hoztunk nektek, amiben egy jól ismert, de egy kissé szokatlan szereplő is felbukkan majd.

  2. A kidurranásmentes hurka és kolbász forró kis titkai
    2.

    A kidurranásmentes hurka és kolbász forró kis titkai

    Ha élsz és halsz a jó zsíros, szaftos, tunkolni való hurkáért és/vagy kolbászért, és a hentesnél való ácsorogva falatozás helyett idén bevállalnád az otthoni sütögetést, segítünk! Nekünk ezek a praktikák váltak be.

  3. Savanyúuborka-ragu, az új kedvenc tunkolós mártogatósod
    3.

    Savanyúuborka-ragu, az új kedvenc tunkolós mártogatósod

    Különleges savanykás ragut készítettünk, amelyet vagy puliszkával, vagy friss kenyérrel illik kanalazni. A savanyítás (urambocsá' fermentálás) eljárásával tökéletesített zöldségek ősidők óta a magyar és számos más nemzet konyhájának szerves részei, ki mondta, hogy nem kerülhetnek egy szaftos, tunkolós, mártogatós, húsmentes egytálételbe?

  4. Megsütöttem nagymamám foszlós buktáját 4 régi-új töltelékkel
    4.

    Megsütöttem nagymamám foszlós buktáját 4 régi-új töltelékkel

    Gyakran nem receptekből, hanem emlékekből főzünk, és ilyenkor születnek az igazán finom ételek. A most következő bukta számomra mindenképpen ezek közé tartozik: egy nagy halom bedagasztott, megsütött, porcukorral jól meghintett emlék.

  5. Hivatalos! A tengerimalac is felkerült az étlapokra
    5.

    Hivatalos! A tengerimalac is felkerült az étlapokra

    Sokakat sokkol ugyan a tény, hogy a tengerimalac Peruban nem csak kedvtelésből tartott háziállat, hanem sültként fogyasztott főfogás is, a rágcsáló azonban már egyre kevésbé népszerű a helyiek körében, sokkal inkább számít kulináris kuriózumnak a turisták között.

  6. Kezdjük az alapokkal – készíts mindig tökéletes rántást
    6.

    Kezdjük az alapokkal – készíts mindig tökéletes rántást

    A konyhai technikák nagy észe idővel megtanulható és tökéletesíthető. Kivéve egyet, a rántást: ez a feladat időről időre sikerülhet jól, majd rögtön utána fulladhat kudarcba. Így minden tudásunkra szükségünk lesz hozzá: jöjjenek a tippek!

  7. Pompomburgonya, ami jobban mutat a szádban, mint a sapkádon
    7.

    Pompomburgonya, ami jobban mutat a szádban, mint a sapkádon

    Ropihoz, pálcikacsipszhez vagy pompomhoz hasonlít jobban? Mindegy is, mert imádnivaló, különleges, és kötelező kipróbálni!

  8. 5 vegán feltét, amivel feldobhatod a főzeléked
    8.

    5 vegán feltét, amivel feldobhatod a főzeléked

    Állati eredetű hozzávalók nélkül is pofonegyszerű és tápláló főzelékeket készíthetünk, ám a feltét ebben az esetben se maradjon el!

  9. Így készül a (szerintünk) tökéletes falafel, ami jobb, mint a körúti
    9.

    Így készül a (szerintünk) tökéletes falafel, ami jobb, mint a körúti

    Ettük már a belvárosi büfékben, és talán nem voltunk elájulva, esetleg volt már szerencsénk külföldön is megkóstolni, de ott sem volt az igazi? Nos, akkor eljött a nagy pillanat: süssünk otthon falafelt!

  10. Fűszeres rizspiláf, a színes-illatos egytálétel, amiből kicsit sem hiányzik a hús
    10.

    Fűszeres rizspiláf, a színes-illatos egytálétel, amiből kicsit sem hiányzik a hús

    Ha túllépnél a magyaros rizses húson, mert valami extrásabbra, különlegesebbre, laktatóra, mégis húsmentesre vágysz, akkor mutatjuk is, mit válassz: ropogós csicseriborsós-kesudiós-korianderes rizspiláf készült nálunk aszalt gyümölcsökkel, amivel feltettük (az egyik) koronát a Veganuárra.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...