Tudtad, hogy a csipkebogyóban van a legtöbb C-vitamin a zöldségek és gyümölcsök közül? Mutatjuk, ezen kívül miért csodanövény még, és ezek után egy kifogást sem fogadunk el! Csipkebogyóra fel, töltődjünk fel vitaminokkal a hideg időre!
7 fontos okból kifolyólag is több csipkebogyót kéne enned
Antioxidánsok
Az antioxidánsokról sokat hallunk, ők kötik meg az úgynevezett szabad gyököket, melyek komoly betegségek kialakulásában játszanak közre, ilyenek a 2-es típusú cukorbetegség, a szív- és érrendszeri, illetve a daganatos megbetegedések. Főleg frissen fogyasztva hasznosul a bogyó hatása!
Bőr
A csipkebogyó gazdag telítetlen zsírsavakban és bőrápoló hatású A-vitaminban is, ezért olaja remek fiatalítószer. Kisimítja az apró ráncokat, sőt, a benne levő C-vitamin is csodás öregedésgátló. A csipkebogyó tehát csakis olyan vegyületekben gazdag, amelyekről tudható, hogy megóvják a bőrt az öregedés ellen.
Immunrendszer
A legismertebb előnye, hogy támogathatja az immunrendszert, méghozzá magas C-vitamin-koncentrációja miatt. A pontos mennyiség növényenként változó, a csipkebogyóban van a legmagasabb C-vitamin a zöldségek és gyümölcsök közül.
Csökkenti a meghűléses betegségek és a nátha tüneteit is, szóval igyunk sok csipkebogyóteát!
Így készíts csipkebogyóteát!
A friss bogyókat mosd meg, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket. Kicsit törd őket össze, és egy éjjelre áztasd langyos vízbe. Használat előtt szűrd le, és egy kicsit melegítsd fel, de ne forrald, így a vitamintartalom nem vész el. Mézzel ízesítheted.
Még több növény itt: