7 fontos okból kifolyólag is több csipkebogyót kéne enned

Tudjuk róla kiskorunk óta, hogy egészséges, talán a C-vitamin is sokunknak beugrik, de mit tud még a csipkebogyó?

Tudtad, hogy a csipkebogyóban van a legtöbb C-vitamin a zöldségek és gyümölcsök közül? Mutatjuk, ezen kívül miért csodanövény még, és ezek után egy kifogást sem fogadunk el! Csipkebogyóra fel, töltődjünk fel vitaminokkal a hideg időre!

Így készíts csipkebogyóteát!

A friss bogyókat mosd meg, hogy eltávolítsd a szennyeződéseket. Kicsit törd őket össze, és egy éjjelre áztasd langyos vízbe. Használat előtt szűrd le, és egy kicsit melegítsd fel, de ne forrald, így a vitamintartalom nem vész el. Mézzel ízesítheted.

Forrásunk volt.


Még több növény itt:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...