Egy csipetnyi Kuba: különleges ország, különleges nemzeti ételekkel

A kubai konyhát számos nemzet szokása befolyásolta, de a legnagyobb hatást a spanyol és az amerikai ízek gyakoroltak rá. Repüljünk pár percre Kubába!   

Ropa vieja

A marhapörkölthöz hasonlító étel marhaszegyből készül. A húst egyben főzik puhára, úgy, hogy alaplével felöntik, és sárgarépával együtt párolják nagyjából két órán keresztül. Ezt követően széttépkedik a húst kisebb darabokra, ropogósra sütik, és vöröshagymával, csilivel tálalják.

Picadillo

Akár a kubaiak rizses húsának is nevezhetnénk. A darált marhahúst kolbásszal és kockára vágott vöröshagymával pirítják, majd hozzáadnak paradicsomot, egy kevés bort, gazdagon fűszerezik, mazsolával bolondítják. Külön főzik meg a hosszú szemű rizst, arra halmozzák az elkészült ragut.
Congrí
Fehér rizsből, fekete babból, főtt fokhagymából és egyéb fűszerekből álló egytálétel.

Ajiaco

Ez a ragu mindent magában foglal: burgonya, sütőtök, útifű, kukorica, hús, paradicsompüré, fűszerek, sörök, citromlé és még sok más összetevőt tartalmazó, laktató étel.

Arroz con pollo

Gyakorlatilag minden kubai háztartás alapkelléke a rizs és a csirke. Ez a csirkés egytálétel nagyon hasonlít a spanyol paellához. Sokféle változata létezik, de az étel elmaradhatatlan összetevője a csirke és a rizs. Sört, borsót és paprikát is csapnak hozzá.

Yuca

A yuca nagyon hasonlít a burgonyához, és a kubai konyha egyik alapja. Kubában a yukát túlfőzik, általában nyakon öntik valamilyen szósszal és úgy tálalják.

via matadornetwork

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...