Ezt kell tudnod cserepes dísznövényeid átteleltetéséről

Ha aggódunk kedvenc cserepes dísznövényeinkért, mert jönnek a fagyok, ezeket a tanácsokat fontoljuk meg beköltöztetéskor.

Lassan, de biztosan jönnek a fagyok (van, ahol már jég is esett), érdemes végleg beköltöztetni a cserepes dísznövényeinket, ha eddig nem tettük meg – írja Bálint gazda oldala.

Hogy hova vigyük őket a családi házban vagy nyaralóban?

  • szóba jöhet a pince
  • a szuterén
  • a lépcsőház
  • a garázs
  • vagy további fűtetlen helyiségek
Babér

Az áttelelő dísznövényeknél (pl. babér, fukszia, mályvarózsa, pálma, stb.) erre fontos figyelni:

  • a tároló hőmérsékletére
  • a fényviszonyokra
  • a vízellátásra
Fukszia

A beköltöztetett növények nem lehetnek fagypont körüli hőmérsékleten, fagyban pedig pláne nem, de túl melegük sem lehet, mert akkor kihajtanak. Ideális a 10-12 fok. Fényből a szűrt fénnyel is megelégszenek, de túl sötét sem lehet.

Vízből nem igényelnek sokat, csak ha már nagyon száraz a földjük, akkor locsoljunk. (kb. kéthetente!!!)

Pálmafélék

Fontos, hogy minél magasabb a tároló hőmérséklete, és minél több a fény, annál több öntözésre van szükség, ha pedig sok növényt zsúfolunk egy helyiségbe, rendszeresen szellőztessünk!

+ tipp: léteznek már kertészetek, ahova bevihetjük télre a növényeinket, nem olcsó, de legalább szakértő kezekben lesznek!


Még több növény itt:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Klasszikus orosz blini

A blini nem egyszerű palacsinta: kelt tésztájának és a hajdinalisztnek köszönhetően karakteres, mégis könnyű fogás. Ünnepi reggelinek, vendégvárónak vagy akár elegáns előételnek ...

Cantuccini hagyományosan

Az egyik legtradicionálisabb olasz kekszféle a cantuccini, ez a kétszersült sütemény, ami sokáig eláll és desszertborba vagy forró kakaóba/kávéba mártogatva esik a legjobban. Mint a ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...