Gyönyörű csavart fánkot sütöttünk vajjal, mézzel, narancshéjjal

Egy újabb izgalmas formát ölt a sokszínű fánk, hogy ne csak farsangkor jusson eszünkbe megsütni. Akár húsvétkor is meglephetjük vele a vendégeket!

Mikor volt már bálszezon? Olyan régnek tűnik. Az nem lehet, hogy egy évet várjunk a fánkok eljövetelére! Nem is kell annyit. Itt az idő egy újabb külsővel ’megjeleníteni’ őket! Csavarj te is burgonyás fánkot a nyuszinak vagy a családodnak, vendégeidnek!

Csavart fánk - receptért kattints a képre!

Tipp: minden alapanyag szobahőmérsékleten vagy melegebben kerüljön ebbe a luxustésztába, a tojást se azonnal a hűtőből vegyük elő!

Minél több, annál jobb - a csavart fánk receptjéért katt a képre!

Duci és puha

Főtt burgonyát, nem sokat, csak egy keveset, nyomjunk át a törőn, még melegen, ez kerüljön a liszt mellé a dagasztótálba. Tojásból elég három, élesztőből pedig frisset használjunk, így lesz lesz pufi és sütés után isteni puha a fánkunk.

Tipp: a fánk tésztája a legkényesebb kelt tészta, vigyázzunk rá, ne ’fázzon meg’, melegben kelesszük, ne nyissunk rá ajtót vagy ablakot!

Illatos

Az olaszok mindig csempésznek valami izgit a tésztába, kövessük az ő receptjüket, reszeljünk narancshéjat, és kanalazzunk egy kevés mézet hozzá. Illatozik majd a konyhánk, amikor az asztal közepére kerül a kínálótál. Azonnal rácsapnak a falánk fánkkívánók.

Puha, levegős, csavart fánk - receptért kattints a képre!

Zsiradékok találkozása

A tésztához, amikor már szinte összeállt, egy kevés puha vajat adagoljunk, ezzel is hozzájárulunk az aromák további felszabadulásához. Az illatos játszmát végérvényben a mogyoróolajban való sütés zárja. Ennek hiányában napraforgóolajat is használhatunk a sütéshez.

Fotók és recept: Bagdi Gréta

Csavart fánk - a teljes receptet mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több szépség Grétitől:

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...