Kiakadtak a franciák a nőre, aki szerint így kell enni a croissant-t

A franciák tőlük megszokott stílusban oktatták ki, mekkora hülyeség, mert szerintük senki nem eszi így Párizsban a croissant-t.

Egy német influenszer, Carolin Lauffenberger az Instagramon mutatta be több mint 100 ezer követője előtt, hogyan eszik a párizsiak a croissant-t, legalábbis szerinte. Egy videóban láthatjuk a pontos procedúrát, amely során egy kávézó teraszán ül, előtte pedig egy croissant és egy kapucsínó.

Kiakadtak a franciák a nőre, aki szerint így kell enni a croissant-t

A felvételen az látható, hogy a híres francia péksütit magához veszi, majd belemártja a kávéba, hiszen állítása szerint így eszik a franciák a croissant-t, ez a „párizsi módja”. Ide kattintva ti is megcsodálhatjátok.

A franciák gyorsan meg is jelentek a poszt alatti kommentszekcióban, és nekitámadtak az influenszernek. Voltak, akik „bűncselekménynek” kiáltották ki, amit Carolin csinál, mások szerint pedig „nagyon csúnyán elbánt" a péksütivel.

Egyszer láttam egy amerikait ezt csinálni a Les Deux Magots-ban, a nagymamám kis híján elsírta magát

– írta az egyik kommentelő.

Persze olyanok is akadtak, akik megvédték, és bevallották, hogy igenis vannak franciák, akik így eszik a croissant-t.

Forrásunk volt.


Még több izgalmas tartalom:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...