Courteney Cox kekszreceptjénél nincs egyszerűbb a világon

A színésznő megtalálta a tökéletes sütireceptet, mely rendkívül gyorsan elkészíthető és még gluténmentes is.

Úgy tűnik, nemcsak Monica szeretett sütni, de az őt alakító színésznő, Courtney Cox is. Rengeteg videót készít az Instagramra, melyben különböző dolgokat alkot a konyhájában. Készített már pizzát, tejes-citromos csirkét és steaket is, sőt megmutatta azt is, hogyan készül kedvenc gluténmentes keksze.

Hozzávalók:

2 csésze és 1 ek. gluténmentes liszt, 1 csésze és 1 ek. mandulaliszt, 1 plusz 1/2 csésze nádcukor két részre osztva, 1 csésze növényi olaj, csokoládédarabok ízlés szerint, 1 tk. sütőpor, 1 ek. vaníliakivonat, 3 tojás, 2-3 csipet durva szemű só, 1 tk. fahéj

Így készül Courtney Cox sütije:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra! Keverd össze a liszteket, 1 csésze cukrot, add hozzá az olajat, a csokidarabokat, a sütőport, a vaníliát és a tojásokat! Ízesítsd kevés sóval, majd alaposan keverd össze!

Egy szögletes tepsit bélelj ki sütőpapírral, és formázz három veknit a tésztából. A maradék cukrot keverd össze fahéjjal, és szórd meg a sütemény tetejét! 20 perc alatt süsd aranybarnára!

Vedd ki a süteményt a sütőből, és hagyd pihenni 5 percig. Ezután vágd fel keresztben kis szeletekre, és helyezd el a süteményeket a tepsiben úgy, hogy a szélesebb részük nézzen felfelé. Ízlés szerint ezt az oldalt is megszórhatod egy kis fahéjas cukorral. Süsd további 10 percig!

Forrásunk volt.

Címlapkép: Warner Bros


Ezeket a recepteket is érdemes kipróbálni:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...