Courteney Cox kekszreceptjénél nincs egyszerűbb a világon

A színésznő megtalálta a tökéletes sütireceptet, mely rendkívül gyorsan elkészíthető és még gluténmentes is.

Úgy tűnik, nemcsak Monica szeretett sütni, de az őt alakító színésznő, Courtney Cox is. Rengeteg videót készít az Instagramra, melyben különböző dolgokat alkot a konyhájában. Készített már pizzát, tejes-citromos csirkét és steaket is, sőt megmutatta azt is, hogyan készül kedvenc gluténmentes keksze.

Hozzávalók:

2 csésze és 1 ek. gluténmentes liszt, 1 csésze és 1 ek. mandulaliszt, 1 plusz 1/2 csésze nádcukor két részre osztva, 1 csésze növényi olaj, csokoládédarabok ízlés szerint, 1 tk. sütőpor, 1 ek. vaníliakivonat, 3 tojás, 2-3 csipet durva szemű só, 1 tk. fahéj

Így készül Courtney Cox sütije:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra! Keverd össze a liszteket, 1 csésze cukrot, add hozzá az olajat, a csokidarabokat, a sütőport, a vaníliát és a tojásokat! Ízesítsd kevés sóval, majd alaposan keverd össze!

Egy szögletes tepsit bélelj ki sütőpapírral, és formázz három veknit a tésztából. A maradék cukrot keverd össze fahéjjal, és szórd meg a sütemény tetejét! 20 perc alatt süsd aranybarnára!

Vedd ki a süteményt a sütőből, és hagyd pihenni 5 percig. Ezután vágd fel keresztben kis szeletekre, és helyezd el a süteményeket a tepsiben úgy, hogy a szélesebb részük nézzen felfelé. Ízlés szerint ezt az oldalt is megszórhatod egy kis fahéjas cukorral. Süsd további 10 percig!

Forrásunk volt.

Címlapkép: Warner Bros


Ezeket a recepteket is érdemes kipróbálni:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...