Ilyet még nem ettél – Készítsd el sztár módon a mezei csöves kukoricát

A Nosalty TikTok-csatornáján már megszokhattátok, hogy őrületes receptötletekkel is támadunk. Ezúttal egy mezei csöves kukorica fenséges party snackké alakítása döntött rekordot az oldalon, nézzétek, miért a Corn Ribs az új kedvencetek!

Az a helyzet a kukoricával, hogy rajongunk érte! Onnantól, hogy tökéletes praktikák közepette megpucoljuk nektek, odáig, hogy a véleményeteket kérjük ki, ugyan mitől lesz a legfinomabb, egészen odáig, hogy sófürdőben, kormosan is kitálaljuk nektek. Amikor már nem bírjátok tovább a sok fantasztikus receptet és tippet, még ráteszünk egy lapáttal, és főszerkesztőnk, Hering Andris Bang Bang-módra is elkészíti nektek a főtt verziót.

Sára, TikTok-csatornánk anyja, és sokatok méltán híres kedvence most éppen rekordot döntött azzal, hogy még egyet csavart a kukoricatémán, és sütögetett, ahogy jó trendhez illik, nem akármilyen változatot: Corn Ribs készült a konyhában, pazar mártogatóssal. Nem csodáljuk, hogy lassan 62 ezer megtekintésnél jár a videója. Taps, taps!

Mutatjuk, mennyire egyszerű lesz reprodukálnotok a nyár sztárját:

Hozzávalók:

  • sült kukorica: 2 db csöves kukorica, fokhagymapor ízlés szerint, fűszerpaprika ízlés szerint, 4 ek olívaolaj, só 
  • majonézes szósz: 5 ek majonéz, 1 fél citromból nyert citromlé (vagy lime, 1 teáskanál chiliszósz (ízlés szerint)

Elkészítés:

  • A kukoricákat a képen látható módon felvágjuk, azaz cikkekre.

Érdemes a kés tetejét sodrófával ütni, hogy könnyebben elvágja a kukorica belsejét. A fűszereket elkeverjük az olajjal, majd a kukoricacikkeket megkenjük vele.

  • 180 fokos sütőben, kb. 30 perc alatt készre sütjük. A majonézes szósszal kínáljuk. Egy tálban összekeverjük a majonézt, a citrom- vagy limelevet és a chili szószt ízlés szerint.

Jöhet az elmaradhatatlan tejföl és sült hagyma a tálaláshoz!

Nézzük, Sára ezúttal milyen őrületes kukoricás recepttel hódított a Nosalty TikTok-csatornáján:

@nosalty.hu Kedvenc grillezős étel? 🤤 #nosalty #tiktokhungary #cooking #cornribs @agasztronauta ♬ original sound - pradasaint

Ezzel bármilyen családi vagy baráti buliban könnyedén a legnagyobb sztárséffé váltok!

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több konyhai tipp és trükk:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...