Egy tál Amerika: íme a zöldséges, fűszerekkel teli kukoricaleves, az új őszi kedvenc

Ez a nagyon gazdag ízvilággal rendelkező zöldséges-kukoricás leves óriás kedvenc Amerikában, éppen ezért itt az ideje, hogy a könnyen elkészíthető corn chowder a magyar szíveket is meghódítsa.

Minél több friss zöldség, annál finomabb ízek – a corn chowder névre keresztelt leves nem véletlenül népszerű Amerikában, hiszen viszonylag könnyen elkészíthető, tele van friss alapanyagokkal, és ráadásul igencsak laktató is, így hát igazi adu ásza tud lenni nemcsak a hétvégi, de a hétköznapi ebédeknek is. A kukoricás-zöldséges levessel a családot és a barátokat is könnyen leveheted a lábukról – most nem csupán receptet, de egy mutatós tálalási inspirációt is hoztunk!

Amire szükséged lesz a kukoricaleveshez:

100 g bacon, 1 db zöld kaliforniai paprika, 1 db piros kaliforniai paprika, 3 evőkanál olívaolaj, 1 nagy fej fehér hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 3 db halványító zeller, 2 közepes db sárgarépa, 300 g újkrumpli, 2 db csöves kukorica, 1 kiskanál chilipehely, só és bors ízlés szerint, 2 szál oregánó, 4 szál kakukkfű, 2 dl főzőtejszín, 8 dl alaplé, 200 g cheddar sajt, koriander ízlés szerint (tálaláshoz), 1 közepes db újhagyma zöldje (tálaláshoz)

A legfontosabb alapanyagok listáját itt találod! (Fotó: Gerzsenyi Flóra)

A zöldségeket megpucoljuk és előkészítjük: a hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, az újkrumplit, a répát, a zellert és a kaliforniai paprikát felkockázzuk, és a szalonnát is felszeleteljük. A kukoricacsövekről levágjuk a kukoricaszemeket.

Egy lábasban olívaolajon lepirítjuk a paprikákat, majd kivesszük, és félretesszük. Ugyanebben a lábosban a szalonnát is zsírjára pirítjuk, majd kivesszük, és tálalásig félretesszük. Szintén ebben a lábosban megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a cayenne chilit, az oregánót és a kakukkfüvet.

Ezután jöhet hozzá a felkockázott sárgarépa és zeller. Sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadjuk az újburgonyát. Felöntjük az alaplével, és forrás után lefedve 15-20 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.

Ezt követően hozzáadjuk a kukoricaszemeket és a lepirított paprikákat. Felöntjük a tejszínnel, majd botmixerrel párszor belekavarunk, és hagyjuk egyet rottyanni. Végül hozzáadjuk a reszelt cheddart, és hagyjuk beleolvadni.

Az amerikai corn chowder teljes receptjét itt találod (Fotó: Gerzsenyi Flóra)

A kész levest sült szalonnával, friss korianderrel és újhagyma zöldjével tálaljuk.

Az amerikai corn chowder teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Recept és fotók: Gerzsenyi Flóra


Bár a naptári nyár véget ért, még bőven főzhetünk finomságokat friss alapanyagokból:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Címlapról ajánljuk

31 étel, ami idén júliusban biztosan az új kedvenced lesz

A nyár derekán járunk, most tényleg minden összesűrűsödik: kánikula, fesztiválok, nyaralási tervek, iskolaszünet, utazás, szabadságolás és a szezon összes friss és zsenge alapanyaga a nyakunkon! Zöldborsó, spenót, sóska, dinnye, cukkini, meggy, cseresznye, paradicsom, paprika, barack és kukorica vár rátok, és megannyi ezekből készült finomság! A legszebb júliusi receptek, alant:

Nosalty

További cikkek

Heti Menü – 7 napig szinte mindent sütés/főzés nélkül készítünk

Közhely, de a nagy melegben főzőcskézni nem annyira jó dolog: próbálunk ilyenkor kevesebb, könnyebb, gyorsabb és sokszor hidegebb fogásokat enni, ez esik jól, és ez így van rendjén. Jöjjenek a hát a gazpachók, a gyümölcslevesek, a hideg saláták tésztával vagy anélkül, a halfélék, a hidegen is finom főételek, és persze a sütés nélküli desszertek!

A legfinomabb káposztás tészta szerintünk cukorral ÉS borssal készül

A nagyi konyhájából és a menzáról szerzett tapasztalatok alapján a káposztás tésztánál lényegében csak a krumplis verzió abszurdabb, mégis egy egész ország rajong ezekért a hagyományos tésztaételekért, és persze mindenki csak úgy szereti, ha saját szájízére van alakítva, lehet az cukros, borsos... vagy mindkettő?!