Egy tál Amerika: íme a zöldséges, fűszerekkel teli kukoricaleves, az új őszi kedvenc

Ez a nagyon gazdag ízvilággal rendelkező zöldséges-kukoricás leves óriás kedvenc Amerikában, éppen ezért itt az ideje, hogy a könnyen elkészíthető corn chowder a magyar szíveket is meghódítsa.

Minél több friss zöldség, annál finomabb ízek – a corn chowder névre keresztelt leves nem véletlenül népszerű Amerikában, hiszen viszonylag könnyen elkészíthető, tele van friss alapanyagokkal, és ráadásul igencsak laktató is, így hát igazi adu ásza tud lenni nemcsak a hétvégi, de a hétköznapi ebédeknek is. A kukoricás-zöldséges levessel a családot és a barátokat is könnyen leveheted a lábukról – most nem csupán receptet, de egy mutatós tálalási inspirációt is hoztunk!

Amire szükséged lesz a kukoricaleveshez:

100 g bacon, 1 db zöld kaliforniai paprika, 1 db piros kaliforniai paprika, 3 evőkanál olívaolaj, 1 nagy fej fehér hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 3 db halványító zeller, 2 közepes db sárgarépa, 300 g újkrumpli, 2 db csöves kukorica, 1 kiskanál chilipehely, só és bors ízlés szerint, 2 szál oregánó, 4 szál kakukkfű, 2 dl főzőtejszín, 8 dl alaplé, 200 g cheddar sajt, koriander ízlés szerint (tálaláshoz), 1 közepes db újhagyma zöldje (tálaláshoz)

A legfontosabb alapanyagok listáját itt találod! (Fotó: Gerzsenyi Flóra)

A zöldségeket megpucoljuk és előkészítjük: a hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, az újkrumplit, a répát, a zellert és a kaliforniai paprikát felkockázzuk, és a szalonnát is felszeleteljük. A kukoricacsövekről levágjuk a kukoricaszemeket.

Egy lábasban olívaolajon lepirítjuk a paprikákat, majd kivesszük, és félretesszük. Ugyanebben a lábosban a szalonnát is zsírjára pirítjuk, majd kivesszük, és tálalásig félretesszük. Szintén ebben a lábosban megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát, majd hozzáadjuk a cayenne chilit, az oregánót és a kakukkfüvet.

Ezután jöhet hozzá a felkockázott sárgarépa és zeller. Sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadjuk az újburgonyát. Felöntjük az alaplével, és forrás után lefedve 15-20 perc alatt puhára főzzük a zöldségeket.

Ezt követően hozzáadjuk a kukoricaszemeket és a lepirított paprikákat. Felöntjük a tejszínnel, majd botmixerrel párszor belekavarunk, és hagyjuk egyet rottyanni. Végül hozzáadjuk a reszelt cheddart, és hagyjuk beleolvadni.

Az amerikai corn chowder teljes receptjét itt találod (Fotó: Gerzsenyi Flóra)

A kész levest sült szalonnával, friss korianderrel és újhagyma zöldjével tálaljuk.

Az amerikai corn chowder teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Recept és fotók: Gerzsenyi Flóra


Bár a naptári nyár véget ért, még bőven főzhetünk finomságokat friss alapanyagokból:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...