Conchiglioni al forno, a legfinomabb töltött kagylótészta

A töltött kagylótészta Dél-Olaszország „tengeri" gyümölcse, ami sülve-főve és jól megtöltve díszes társasága lehet a családi ebédnek.

Dél-Olaszország durumlisztből készült száraztésztafajtái közé tartozik az óriás kagylótészta, azaz a conchiglioni, ami az olasz „conchiglia” szóból származik, és tengeri kagylót jelent. Használjunk mindenképp jó minőségű durumbúzából készült tésztát, ami az elkészítés során nem veszíti el a formáját. Több méretben is megtalálható, de a nagy méretű alkalmas igazán a töltött tésztakülönlegességekhez. Ehhez a recepthez előfőzni szükséges a tésztát, hogy később meg tudjuk tölteni őket.

A receptért kattints IDE!

A töltelékhez a méltán híres bolognai ragut vettük alapul, amiben hagymát, fokhagymát, zellerszárat, darált marhahúst, vörösbort, passzírozott paradicsomot és kakukkfüvet főztünk össze egy igazán ízletes és tartalmas mártássá.

A még komplexebb ízvilághoz pirítsunk bele az elején pancettát, guancialét és/vagy olasz kolbászféléket.

A receptért kattints IDE!

A ragut érdemes szépen lassan, hosszasan főzni, hogy az ízek kellően összeérhessenek, mivel a sütőben csupán 15-20 percet tölt majd a töltött conchiglioni. Miután elkészült, és kihűlt a ragu, érdemes pl. ricottával fellazítani, hogy egy kicsit lágyabb ízt kapjunk. Ahhoz, hogy teljes legyen a kép, egy közepesen lágy besamellel sütöttük egybe a kagylótésztát, ami tökéletesen illik a viszonylag tömény, ízekben gazdag raguhoz. A besamelhez vajon futtassuk meg a lisztet, tejjel csomómentesre húzzuk fel, végül szerecsendióval és parmezánnal ízesítsük.

A receptért kattints IDE!

A sütőt melegítsük elő 200°C-ra, addig meg tudjuk tölteni a tésztákat a raguval. A tepsit kenjük ki besamellel, amibe helyezzük bele a már megtöltött conciglionikat. Dekoráljuk a tetejét foltokban besamellel, és ízlés szerint szórjuk meg reszelt parmezánnal.

A tésztasütéshez a képen látható Gorenje új multifunkciós sütőjét használtuk - a receptért kattints IDE!

Süssük légkeverésen, amíg szépen, aranybarnára megpirul a teteje. Az elkészült conchiglionit hagyjuk pár percet hűlni, mielőtt tálalnánk. Jó étvágyat hozzá!

A receptért kattints IDE!

A conchiglionit a Gorenje új sütőjében készítettük el, keress további Gorenje termékeket itt!

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

40 éves lett az IKEA legendás húsgolyója, mi pedig kimentünk...

Aki életében járt már IKEA áruházban, minden bizonnyal kóstolta a legendás húsgolyójukat is, sőt, elképzelhetőnek tartom, hogy otthonra is vásárolt belőle. Azt azonban kevesen tudják, kinek köszönhetjük ezt a mára ikonikussá vált fogást, hogy mit testesít meg a tányérra halmozott golyó, szósz, borsó, krumplipüré és áfonyalekvár, vagy hogy mennyi idő és milyen sok munka szükséges ahhoz, hogy az IKEA éttermeiben új étel kerülhessen a vásárlók tányérjára. Az IKEA Magyarország jóvoltából egy háromnapos sajtóúton kaptunk választ ezekre a kérdésekre.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...