Kiderült, kell-e aggódnunk itthon a Horvátországban veszélyes üdítők miatt

Nemrégiben bejárta a világsajtót, hogy Horvátországban több ember is kórházba került, miután Coca-Cola üdítőt ivott. Most kiderült, itthon is veszélyesek lehetnek-e a cég üdítői.

Két termékét is visszahívta az elmúlt napokban a Coca-Cola horvátországi forgalmazója, mert hat ember kórházba került, miután kólát vagy a cég egy szénsavas gyümölcslevét fogyasztotta, és valami kimarta a nyelőcsövét. A hatóságok szerint minden érintett könnyű sérüléseket szenvedett, és már ki is engedték őket a kórházból.

Kiderült, kell-e aggódnunk itthon a Horvátországban veszélyes üdítők miatt

A Horvát Közegészségügyi Intézet igazgatója arról beszélt, maga az üdítő nem okozhatott ilyen sérülést, azt vizsgálják, hogy nincs-e idegen elem az italokban. A Coca-Cola horvátországi cégének vezetői pedig belső vizsgálatot folytattak, egyelőre sem a gyártásban, sem a termékekben nem találtak szabálytalanságot – állítják.

A Telex megkérdezte a Coca-Cola magyarországi vállalatát, kell-e félnie a magyar fogyasztóknak ettől a problémától:

A horvátországi események nem érintik a Magyarországon forgalomba hozott termékeket

– mondták.

Forrásunk volt.


Még több friss hír:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...