Coca-cola spagettit? Nem őrültünk meg, elkészítettük a nyár dobását

A Nosalty TikTok-csatornáján ezúttal egy nem mindennapi recept hódítja meg a felhasználókat: egy spagetti, mely szaftos, szószos, és történetesen Coca-cola kerül bele. Izgi, ugye? Lássuk, Flóra mit alkotott a nyár trendjéből.

A spagetti az egyik legsokoldalúbban variálható alapanyag, amely számtalan lehetőséget kínál különféle ételek alapjául, de manapság a közösségi hálón is rengeteg újszerű és legfőképp bizarr spagettis ételkombinációt fedezhetünk fel, aminek nyilván a figyelemfelkeltés az első számú célja.

A legutóbbi ilyen prominens megmozdulást egy amerikai TikTok-felhasználónak köszönhetjük, aki közzétett egy videót, amiben Coca-Cola spagettit készít, és aminek receptjét A.I., azaz mesterséges intelligencia írta, lépésről lépésre.

Ezek után mi sem ültünk sokáig tétlenül, elkészítettük a saját verziónkat, a végeredmény pedig megdöbbentő lett.

A Coca-cola spagetti lenyűgőző receptjéért kattints a képre! / Fotók, videó és recept: Gerzsenyi Flóra

Hozzávalók:

500 g spagetti tészta, 250 ml kóla, 1 nagy fej vöröshagyma, 150 g füstölt szalonna, 4 ek sűrített, paradicsom, 4 ek olívaolaj, 5 gerezd fokhagyma, 2 szál kakukkfű, 1 marék bazsalikom (plusz a tálaláshoz), 1 teáskanál oregánó, só ízlés szerint, bors ízlés szerint, chilipehely ízlés szerint, 40 g parmezán sajt

Elkészítés:

  • A szalonnakockákat egy serpenyőben az olívaolajjal együtt elkezdjük zsírjára pirítani, ezután hozzáadjuk a finomra vágott vörös- és fokhagymát. Megszórjuk kakukkfűvel, durvára vágott bazsalikommal (amiből félreteszünk pár levelet a tálaláshoz) és szárított oregánóval. Ízlés szerint borsozzuk és chilizzük. Lassú tűzön 5-6 percig hagyjuk, hogy az alapanyagok kiengedjék az ízüket, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és tovább pirítjuk.
A Coca-cola spagetti lenyűgőző receptjéért kattints a képre! / Fotók, videó és recept: Gerzsenyi Flóra
  • Eközben a spagettit lobogó sós vízben 8 perc alatt al dentére főzzük, és mielőtt leszűrnénk, félreteszünk a főzővizéből egy-két decit.
  • Visszatérünk a serpenyő tartalmához: miután miden jól lepirult, sózzuk meg, majd öntsük fel a kólával (sima cukrossal).

Ezután 10 percig közepes lángon főzzük, amíg besűrűsödik, és enyhén karamellizálódik.

  • Végül hozzáadunk egy kis tésztavizet, és jó alaposan belekeverjük a kifőtt tésztát. Friss parmezánnal és bazsalikommal megszórva tálaljuk.

Lessétek meg videón is, hogy készíti Flóra:

@nosalty.hu

Mi a kedvenc banános desszertetek? 🤤 #nosalty #tiktokhungary #cooking #vakondtúrástorta @egeszalakos

♬ eredeti hang - Nosalty

A Cocal-cola spagetti receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szívesen elkészítené!

Fotók, videó és recept: Gerzsenyi Flóra

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több csodás recept itt vár:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...