Kiderült, mi a valódi különbség a Coca Cola és a Pepsi üdítőjében

A Coca-Cola és a Pepsi évtizedek óta rivalizálnak egymással, míg a világ egyik fele csak a piros címkés, addig másik fele csak a kék címkés üdítőitalt hajlandó elfogyasztani. Kiderült, mi a különbség a két ital között.

Valószínűleg sok társaságban felmerült már témaként az, ki milyen üdítőitalokat részesít előnyben. A legnépszerűbbnek elkönyvelt kólát sokak szerint csak két márka tudja jól előállítani: a Coca-Cola, valamint a Pepsi. A kólafogyasztók tábora ennél a kérdésnél két igen markáns véleményre oszlik, az egyik fél szerint a Coca termékek jobbak, mások a Pepsi üdítőit fogyasztják szívesebben. Bár mindkét esetben nagyon hasonló termékekről van szó, kiderült, mitől is érzik sokan teljesen másnak a két üdítő ízét.

Tény, hogy alapvető összetételében nem különbözik egymástól a két ital: mindkettőben találunk a fekete színért felelős karamellszirupot, igen nagy mennyiségben cukrot, fruktóz-glükózszörpöt, szén-dioxidot, koffeint és aromákat. A sok hasonlóság ellenére mégis sokan máshogy érzékelik az ízeket: míg a Coca-Cola sokak szerint inkább vaníliás aromával rendelkezik, addig a Pepsi íze valamivel citrusosabb.

A két ital közötti különbséget pedig itt kell keresni, a Pepsi ugyanis tartalmaz egy olyan alapanyagot, amit a Coca-Cola nem rak bele üdítőjébe, ez pedig nem más, mint a citromsav, az amerikai Taste of Home cikke szerint pedig a tengerentúlon kapható 3,5 decis Pepsi még két grammal több cukrot tartalmaz, mint ugyanennyi Coca-Cola.

Azok tehát, akik eddig is a citromízt nevezték meg a két termék legnagyobb különbségeként, jó helyen tapogatóztak, így legalább végre fel lehet hozni egy ésszerű érvet arra, miért szereti valaki jobban az egyik üdítőt, mint a másikat.


Ezeket az érdekességeket is érdemes csekkolnod:

Forrásunk volt.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

Egyszerű francia hagymaleves

Csak a franciák olyan ügyesek és leleményesek, hogy az egyszerű vöröshagymából ízes, karakteres és komfortos levest tudjanak varázsolni. Szerencsére, az alábbi recept birtokában, ...

Céklaravioli

Hideg előétel céklából nagyszerű ricottás-parmezános-citromhéjas töltelékkel, pont olyan, mint a legjobb olasz ravioli, csak még színesebb, ízletesebb. Nagyszerű lisztmentes ünnepi ...

Céklacarpaccio

Húsmentes carpaccio céklával. A hajszálvékony céklaszeleteket csodálatosan tálalhatjuk mandulaszósszal, zöldsalátával, csírával, magokkal, bogyós gyümölcsökkel, akár ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...