Kiderült, mi a valódi különbség a Coca Cola és a Pepsi üdítőjében

A Coca-Cola és a Pepsi évtizedek óta rivalizálnak egymással, míg a világ egyik fele csak a piros címkés, addig másik fele csak a kék címkés üdítőitalt hajlandó elfogyasztani. Kiderült, mi a különbség a két ital között.

Valószínűleg sok társaságban felmerült már témaként az, ki milyen üdítőitalokat részesít előnyben. A legnépszerűbbnek elkönyvelt kólát sokak szerint csak két márka tudja jól előállítani: a Coca-Cola, valamint a Pepsi. A kólafogyasztók tábora ennél a kérdésnél két igen markáns véleményre oszlik, az egyik fél szerint a Coca termékek jobbak, mások a Pepsi üdítőit fogyasztják szívesebben. Bár mindkét esetben nagyon hasonló termékekről van szó, kiderült, mitől is érzik sokan teljesen másnak a két üdítő ízét.

Tény, hogy alapvető összetételében nem különbözik egymástól a két ital: mindkettőben találunk a fekete színért felelős karamellszirupot, igen nagy mennyiségben cukrot, fruktóz-glükózszörpöt, szén-dioxidot, koffeint és aromákat. A sok hasonlóság ellenére mégis sokan máshogy érzékelik az ízeket: míg a Coca-Cola sokak szerint inkább vaníliás aromával rendelkezik, addig a Pepsi íze valamivel citrusosabb.

A két ital közötti különbséget pedig itt kell keresni, a Pepsi ugyanis tartalmaz egy olyan alapanyagot, amit a Coca-Cola nem rak bele üdítőjébe, ez pedig nem más, mint a citromsav, az amerikai Taste of Home cikke szerint pedig a tengerentúlon kapható 3,5 decis Pepsi még két grammal több cukrot tartalmaz, mint ugyanennyi Coca-Cola.

Azok tehát, akik eddig is a citromízt nevezték meg a két termék legnagyobb különbségeként, jó helyen tapogatóztak, így legalább végre fel lehet hozni egy ésszerű érvet arra, miért szereti valaki jobban az egyik üdítőt, mint a másikat.


Ezeket az érdekességeket is érdemes csekkolnod:

Forrásunk volt.

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...