Színes-illatos citrussaláta, amitől biztosan boldogabb lesz a tél

A tél nem éppen a salátázás időszaka, legalábbis papíron, a színekre, harsanós zöldekre és gyümölcsökre, a vitaminra (na meg a karcsúbb alakra) viszont ilyenkor is vágyunk, sőt. Főzzünk abból ami van, azaz jelen esetben főznünk sem kell: használjuk ki a szezon gyümölcseit, és dobjunk össze egy nagyon pikáns, nagyon színes citrussalátát édesköménylevelekkel!

Ha úgy gondolod, hogy télen kizárt az izgalmas salátázás, mert megáll az élet a csomagolt, íztelen jégsaláta, drága kígyóuborka és a fakó üvegházi paradicsom triójánál, akkor most megmutatjuk, mennyire tévedsz. Kövesd a szezont, és koncentrálj a zöldségek helyett a gyümölcsökre!

Tény, hogy ilyenkor a hazai gyümölcsök közül leginkább csak az alma áll rendelkezésünkre, de szerencsére a mediterrán citrusfélék közül a citrom, a narancs, a grapefruit, a vérnarancs és a mandarin a leghidegebb évszakunkban is elérhető, szezonjuk tavasz végéig tart. Használjuk ki a citrusok előnyeit ezzel a friss és vitaminokkal teli, szupergyors és egyszerű citrussalátával!

A citrussalátánkba kerülő citrusok közt válogatva nyugodtan kerüljön a kosarunkba narancs, vérnarancs, mandarin és vörös grapefruit (ezek szinte bárhol elérhetőek Magyarországon is), ha egzotikusabb fajtákat is használnánk, válasszuk az oroblancót és a tangelót.

Narancs, vérnarancs, grapefruit, mandarin, lime, oroblanco és tangelo is jól mutat a tányérunkon. (fotó: Hering András)

A citrusokhoz nyugodtan adhatunk egy kis dijoni mustárt (én ezzel kentem meg a tányért), izgalmas ízt és pikantériát ad a gyümölcsöknek (jól állnak egymásnak), nem beszélve a frissítő édesköménylevelekről.

Hozzávalók: 1 db grépfrút, 1 db narancs, 1 db vérnarancs, 1 db mandarin, 1 db lime, 1 db oroblanco, 1 db tangelo, 1 db édeskömény(annak a levele), 10 g makadámdió, só, bors, dijoni mustár

Szemet gyönyörködtető színek és formák. Az ízekről nem is beszélve... (fotó: Hering András)

Elkészítés:

Ha kedveled a pikáns ízeket, elsőként egy nagy lapostányért kenj meg dijoni mustárral.

Rendezd el a színes citrusszeleteket egy rétegben, dekoráld velük tetszőlegesen a tányérod.

Szórd meg a citrusok tetejét édesköménylevelekkel, tört makadámdióval (vagy más olajos magvakkal, például mandulával, pekándióval, kesudióval vagy mogyoróval).

Sózd, borsozd, majd tálalhatod is.

A színes-illatos citrussaláta édesköménylevéllel receptjét itt találod! (recept és fotó: Hering András)

Recept és fotók: Hering András

A 'színes-illatos citrussaláta édesköménylevéllel' teljes receptjét itt találod, mentsd el kedvenceid közé, vagy küldd tovább valakinek, aki szerinted szívesen elkészítené.

A színes-illatos citrussaláta édesköménylevéllel receptjét itt találod! (recept és fotó: Hering András)

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon, a Viberen, a TikTokon vagy a YouTube-on!


Még több rendhagyó recept itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Receptverseny

MUM, de jó! Bosch Ünnepváró Receptverseny indul

Van egy ünnepi recepted, aminek az elkészítéséhez több konyhai eszközt is használsz? Minél izgalmasabb a folyamata, annál nagyobb az esélyed, hogy nyerj egy Bosch konyhai robotgépet a most induló receptversenyünkön, görgess, és nézd meg a részleteket!

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...