Ha a citrusos sütik a gyengéid, ezt a trükköt ismerned kell

A nagy melegben nincs is jobb, mint egy frissítő citrusos sütemény. A nyárias sütésekhez hoztunk most egy szuper tippet, amivel új dimenzióba emelheted a citrusos süteményeid ízét!

A sütés a folyamatos felfedezésről szól. Mindig lehet valamit javítani, változtatni vagy épp újdonságot kipróbálni. Sok ezek közül praktikus, a többi pedig új szintre emeli a süteményünk ízét. Ez a mostani az utóbbiak közé tartozik, ugyanis segít, hogy a citrusokkal való sütés még pompásabb legyen.

Ha a citusos sütik a gyengéid, ezt a trükköt ismerned kell

Egy hatgyermekes anyuka/blogger osztotta meg Instagram-oldalán a trükköt, amit eredetileg Dorie Greenspan gasztrolegenda Baking From My Home to Yours című könyvében talált, és amelyben a szerző azt javasolja, hogy sütésnél a citrusok héját közvetlenül a cukorhoz adjuk hozzá. Mutatjuk is, miként:

Ezt az egyszerű trükköt valóban könnyen leutánozhatod!

Kezdd azzal, hogy a citrusok héját egy nagy egy tálba reszeled, ami tele van annyi cukorral, amennyit a recept megkíván. A videóban Morrisey narancsot használ, de a grapefruit, a citrom vagy bármilyen más citrus is jól működik. Ha meghámoztad a gyümölcsöt, a kezeddel jól dörzsöld össze a cukrot és a héjat. Ez segít felszabadítani a héjban lévő olajokat, elszínezi a cukrot, és a citrus ízével tölti fel a cukrot. Kezeletlen gyümölcsöt használj, ha teheted!

Lemon bar, a legkrémesebb citromkocka

Imádni fogjátok ezeket a fényes és csillogó citromkockákat ropogós-omlós tésztaalappal és puha, zamatos citromos töltelékkel. Azon túl, hogy ez a sütemény isteni finom és frissítő, ...

Citromos-málnás piskótatekercs

Ha az unásig ismételt, családi kedvenc sárgabarackos piskótatekercsnek adnál egy friss, tavaszias csavart, akkor ezúttal mascarponés-epres-citromos krémmel tekerd fel a lapokat! Annyira jó, ...

Ezután ugyanúgy add hozzá a receptedhez a cukrot, ahogy normál esetben tennéd, és kész is! A legjobb az egészben, hogy az otthonodat friss, citrusos illat fogja betölteni.

Forrásunk volt.


Még több segítség a sütikhez:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Tartós árcsökkentés: 2021-es árakkal találkozhatsz az ALDI-ban

2024. november 21-től illetve 28-tól 57 közkedvelt zöldség, gyümölcs és friss hús árát tartósan csökkentettük, hogy valódi segítséget nyújtsunk a magyar családok számára. Az a célunk, hogy a mindennapi bevásárlást pénztárcabarátabbá tegyük – nemcsak az ünnepek előtt, hanem hosszabb távon is, hiszen a kedvező árak a karácsonyi szezon után is megmaradnak.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Elkészítettük a Bosch „MUM, de jó!” Ünnepváró Receptverseny első helyezettét,...

Lezárult a Bosch Ünnepváró Receptversenye, amire több, mint 140 recept érkezett. A három dobogós helyezés mellett egy különdíjat is kiosztottunk lelkes feltöltőink között. Az első helyet Judit69 nevű felhasználónk nyerte adventi kalácsával. A receptet a Bosch háziasszonyával, “Fűszeres” Bodrogi Eszterrel mi is elkészítettük, miközben leteszteltük a verseny főnyereményét, a Bosch MUM 5 konyhai gépet. A végeredmény egy szaftos, álompuha kalács lett, amely gyors finomság karácsonyra, mégis egyedi, ötletes és mutatós az ünnepi asztalon.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...