A sütés a folyamatos felfedezésről szól. Mindig lehet valamit javítani, változtatni vagy épp újdonságot kipróbálni. Sok ezek közül praktikus, a többi pedig új szintre emeli a süteményünk ízét. Ez a mostani az utóbbiak közé tartozik, ugyanis segít, hogy a citrusokkal való sütés még pompásabb legyen.
Egy hatgyermekes anyuka/blogger osztotta meg Instagram-oldalán a trükköt, amit eredetileg Dorie Greenspan gasztrolegenda Baking From My Home to Yours című könyvében talált, és amelyben a szerző azt javasolja, hogy sütésnél a citrusok héját közvetlenül a cukorhoz adjuk hozzá. Mutatjuk is, miként:
Ezt az egyszerű trükköt valóban könnyen leutánozhatod!
Kezdd azzal, hogy a citrusok héját egy nagy egy tálba reszeled, ami tele van annyi cukorral, amennyit a recept megkíván. A videóban Morrisey narancsot használ, de a grapefruit, a citrom vagy bármilyen más citrus is jól működik. Ha meghámoztad a gyümölcsöt, a kezeddel jól dörzsöld össze a cukrot és a héjat. Ez segít felszabadítani a héjban lévő olajokat, elszínezi a cukrot, és a citrus ízével tölti fel a cukrot. Kezeletlen gyümölcsöt használj, ha teheted!
Ezután ugyanúgy add hozzá a receptedhez a cukrot, ahogy normál esetben tennéd, és kész is! A legjobb az egészben, hogy az otthonodat friss, citrusos illat fogja betölteni.
Még több segítség a sütikhez: