Így facsaró nélkül is minden cseppet kinyerhetsz a citrusodból

Szükséged lenne narancslére a süteményhez vagy citromlével dobnád fel a salátád, de nincs kéznél citromfacsaró? Ezzel a módszerrel minden egyes cseppet kinyerhetsz a gyümölcsből.

Előfordulhat, hogy épp nincs kéznél citrusfacsaró, mikor citromtortát sütsz vagy épp koktélt keversz, de kés biztosan akad a konyhádban. Az a jó hírünk, hogy nincs is másra szükséged, hogy minden csepp levet kinyerj a lime-ból vagy narancsból. A jó hír, hogy nem kell a kezeddel facsarnod, amivel rengeteg nedűt veszítesz, ráadásul nagy mennyiségnél nem is praktikus.

Így facsaró nélkül is minden cseppet kinyerhetsz a citrusodból

Az amerikai Philadelphia várásban élő cukrász a TikTokon osztott meg egy videót, ami megoldást kínál a citrusfacsaró hiányára, ráadásul tényleg úgy tűnik, hogy mindent kifacsar belőle pillanatok alatt egy kés segítségével. Azonban nem a kés élét használja erre, hanem a fogója tompa végét. Beledugja a félbevágott gyümölcsbe, körbeforgatja, így a hozzájut a léhez. Itt aztán nem számít, hogy mennyire tompa a kés, hiszen nem az élességre van szükség. Arra azért figyelj, hogy használat előtt mosd le a kést!

@pastrycon

This is the way #learnontiktok #cooking #knifeskills #kitchen

♬ Venom - Little Simz

Azt se felejtsd el, hogy késről van szó, még ha nem is az éles felét használod, ezért ahogy arra a videóban is felhívják a figyelmet, tartsd el magadtól, amikor elvégzed a műveletet.

Eddig is létezett egy módszer, ami hasonló elvre épül, de ott egy villát használnak erre a célra. Az egyik kommentelő meg is kérdezte a videó megosztóját, hogy miért jobb ez az eljárás, mint a villás. A válasz nagyon gyakorlatias volt: egyszerűen mert a kés már amúgy is a kezében van, hiszen a citrus felvágásához szükség van hozzá, plusz így nem kell utána még egy tárgyat elmosogatni.

Forrásunk volt

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!


További konyhai trükkös cikkeket itt találsz:

Legújabb receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Legegyszerűbb franciasaláta

A leggazdagabb majonézes saláta, ami a kis és nagy napokat is különlegessé képes tenni: az alábbi klasszikus franciasaláta-receptet bármikor elkészíthetjük. Nem akar flancolni, de nem is ...

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...