5 módja is van, hogy bevesd a kertben a citromhéjat

Méregdrága a citrom, így még a héját is sajnáljuk kidobni. Hát ne tegyük! Használjuk fel a kertünkben. Zöld megoldások következnek.

Ha sajnálod, hogy annyi élelmiszerhulladék keletkezik háztartásodban, légy kreatív és találékony, vagy csak olvasd el az alábbi tanácsokat. Most az eldobásra ítélt citromhéj felhasználását vesszük górcső alá:

5 módja is van, hogy bevesd a kertben a citromhéjat

1.) Rovarriasztás

Mivel sok kis rovar utálja a citrom szagát, érdemes lehet bevetni, mert elriasztja őket. Aprítsuk fel a régi citrom héját, és szórjuk azokra a területekre, ahol a kártevők megjelenhetnek.

+ Tipp: magadat is bekenheted citromhéjjal, hiszen bőrödet átkenve szintén riasztó hatású.

2.) Savasság

Növeljük a talaj savasságát citromhéjjal: szárítsuk ki, zúzzuk porrá, és keverjük a talajba.

3.) Kutya és macska ellen

Szórjuk a féltett és védeni kívánt növények köré a citromhéjat, mert a négylábúak sem nagyon kedvelik a citrusaromát.

4.) Tisztítás

Még a kerti szerszámok megtisztítására is alkalmas a citrushéj, csak utána szárítsuk meg jól az eszközt.

Citromos receptek, ha megkívántad:

Gyömbéres-citromos mézszirup

Citrom, gyömbér és méz - mindössze ennyi és 5 perc munka szükséges hozzá, hogy elkészítsétek a legcsodásabb mézszirupot! Semmi főzőcskézés csak némi türelem igényeltetik: a ...

Citromos pöfeteg keksz

A legtöbb esetben nem lennék túlságosan boldogok, ha a sütink megrepedezne, de ennél a keksznél szinte drukkolunk sülés közben, hogy minél töredezettebb, ráncosabb legyen. A pöfeteg ...

5.) Pillangók!

Helyezd a citrushéjat egy edénykébe a kertbe, a pillangókat odacsalogatja, hogy gyönyörködhess bennük!

Forrásunk volt.


Még több zöld cikk itt:

Hirdetés

Támogatott tartalom

Sütés-főzés kockázatok nélkül – így lehet füstmentes az ünnep

Hoppá, ez odaégett! Ugye veled is előfordult már hasonló az ünnepi kapkodásban? Nem vagy egyedül – az ünnepek során a sietség ugyanúgy rossz tanácsadó lehet, mint a rutin. Mindegy, hogy a gyakorlatlanság, a túlzott magabiztosság vagy egy rosszul értelmezett régi recept miatt sütöd túl kissé az ételt, az eredmény ugyanaz: nem lesz olyan egészséges, mint amilyen lehetne. Állj meg egy pillanatra még az ünnepek előtt, és gondold végig, mit tehetsz, hogy ne csak ízletesek, de táplálóak is legyenek az ünnepi finomságok.

Hirdetés

Támogatott tartalom

Téli feltöltődés a büki termálvíz erejével

Képzeljük el a pillanatot, mikor a szobából vagy akár a medencéből szemléljük a szállingózó hópelyheket, és lelkünket a megnyugvás szelleme járja át. Az év legzordabb, mégis csodás időszakában megérdemlünk egy kis kényeztetést, finom falatokat, lágy illatokat és stresszoldó kezeléseket.

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...