Csupán 3 összetevő, és semmi fagyigép: így készül a legegyszerűbb, legkrémesebb citromfagylalt

Valószínűleg ez minden idők egyik legegyszerűbb fagylaltreceptje, mindössze kezeletlen citrom, kókusztej és tetszőleges édesítőszer kell hozzá. A fagylaltgép meg nyugodtan maradjon a garázsban vagy a bolt polcán, ehhez ugyanis mindössze egy konyhai robotgépre és pár jégkockatartóra lesz szükségünk.

A három összetevős citromfagyinak igazából nincs is sok titka, tényleg ennyire egyszerű receptről van szó. Fontos viszont, hogy kezeletlen héjú citromot használjunk hozzá, mert az egészet bele fogjuk tenni! Kókusztejből pedig minél zsírosabbat választunk, annál krémesebb lesz a végeredmény, ha tudunk szerezni kókuszkrémet, mehet bele az is.

Citrom, kókusztej, agavészirup – mindössze ez a három alapanyag kell ehhez a krémes fagylalthoz (fotó: Rosanics Petra)

A fagylaltgép helyét a receptben a fagyasztó és a konyhai robotgép közösen veszik át.

A három összetevős citromfagyihoz először ugyanis jégkockatartóban lefagyasztjuk az összeturmixolt alapanyagokat, majd mikor keményre fagytak, robotgépben krémesre zúzzuk. A módszer egyetlen hátulütője, hogy közvetlenül fogyasztás előtt kell turmixolnunk, viszont a jégkockatartó miatt jól adagolható a fagylalt, így szükség szerint mindig előkaphatunk pár kockát, ha valami hűvösre vágyunk.

A három összetevős, krémes citromfagyi receptjét ITT találjátok (fotó: Rosanics Petra)

A citromokat félbevágjuk, és eltávolítjuk a magjaikat, majd a kókusztejjel és az agave sziruppal együtt turmixgépbe tesszük. Hozzáadunk egy kis csipet sót, tényleg minimálisat, csak arra kell, hogy kiemelje az ízeket. Az egészet alaposan összeturmixoljuk. A cél, hogy addig turmixoljuk, míg a citrom annyira apróra lesz vágva, hogy már nem zavaró kóstoláskor. Ha esetleg nem bírja a gépünk, és darabosabb marad, akkor passzírozzuk át szitán, ez nem foghat ki rajtunk! A kész citromturmixnak ekkor már isteni illata kell, hogy legyen. Elő hát a jégkockatartókkal, és ügyesen öntsük beléjük a krémünket. Az így kiporciózott citromturmixot tegyük mélyhűtőbe és fagyasszuk ki.

Lágy, krémes, és nagyon citromos – pontos recept ITT (fotó: Rosanics Petra)

A keményre fagyott citromturmixkockákat vegyük elő a a fagylaltfogyasztás kívánt időpontja előtt 5 perccel, hogy picit tudjanak akklimatizálódni. Az 5 perc leteltével szedjük ki a kockákat a tartóból, és tegyük konyhai robotgépbe. Ne egyszerre tegyük bele az összeset, érdemes fokozatosan, 3-4 adagban hozzáadni. Végül turmixoljuk le gyorsan a jeges kockáinkat, ettől nyeri el ugyanis a fagyira jellemző krémességet. Tálaláskor szórjuk meg a fagylalt tetejét kókuszreszelékkel és reszelt citromhéjjal, valamint díszítsük citromszeletekkel.

Kanalazzuk azon nyomban, mert ebben a melegben bizony gyorsan olvad!

Nézd meg videónkon is, hogyan készül a három összetevős citromfagyi:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Recept és fotók : Rosanics Petra


Ezeket a recepteket is próbáld ki:

Legújabb receptek

3 napos mézeskalács-sajttorta

Egy igazi fűszeres karácsonyi finomság. A nevét azért kapta, mert a mézeskalácsok és a torta pihentetési ideje miatt 3 nap alatt készül el. Kóstoljátok meg! :)

Tejfölös-sajtos csirkecomb

A csirkecombot már előző este befűszerezhetjük, így az ízek jól átjárják a húst, másnap pedig csak a sütéssel kell majd foglalatoskodnunk. Én barna rizsből készült rizibizivel ...

Preckedli (diós linzer) cukorbetegeknek

Tálalás előtt szórjuk meg ízlés szerint poreritrittel, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen tárolva egy-két hétig is eláll, sőt minél tovább áll, annál finomabb, és omlósabb ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...