Csupán 3 összetevő, és semmi fagyigép: így készül a legegyszerűbb, legkrémesebb citromfagylalt

Valószínűleg ez minden idők egyik legegyszerűbb fagylaltreceptje, mindössze kezeletlen citrom, kókusztej és tetszőleges édesítőszer kell hozzá. A fagylaltgép meg nyugodtan maradjon a garázsban vagy a bolt polcán, ehhez ugyanis mindössze egy konyhai robotgépre és pár jégkockatartóra lesz szükségünk.

A három összetevős citromfagyinak igazából nincs is sok titka, tényleg ennyire egyszerű receptről van szó. Fontos viszont, hogy kezeletlen héjú citromot használjunk hozzá, mert az egészet bele fogjuk tenni! Kókusztejből pedig minél zsírosabbat választunk, annál krémesebb lesz a végeredmény, ha tudunk szerezni kókuszkrémet, mehet bele az is.

Citrom, kókusztej, agavészirup – mindössze ez a három alapanyag kell ehhez a krémes fagylalthoz (fotó: Rosanics Petra)

A fagylaltgép helyét a receptben a fagyasztó és a konyhai robotgép közösen veszik át.

A három összetevős citromfagyihoz először ugyanis jégkockatartóban lefagyasztjuk az összeturmixolt alapanyagokat, majd mikor keményre fagytak, robotgépben krémesre zúzzuk. A módszer egyetlen hátulütője, hogy közvetlenül fogyasztás előtt kell turmixolnunk, viszont a jégkockatartó miatt jól adagolható a fagylalt, így szükség szerint mindig előkaphatunk pár kockát, ha valami hűvösre vágyunk.

A három összetevős, krémes citromfagyi receptjét ITT találjátok (fotó: Rosanics Petra)

A citromokat félbevágjuk, és eltávolítjuk a magjaikat, majd a kókusztejjel és az agave sziruppal együtt turmixgépbe tesszük. Hozzáadunk egy kis csipet sót, tényleg minimálisat, csak arra kell, hogy kiemelje az ízeket. Az egészet alaposan összeturmixoljuk. A cél, hogy addig turmixoljuk, míg a citrom annyira apróra lesz vágva, hogy már nem zavaró kóstoláskor. Ha esetleg nem bírja a gépünk, és darabosabb marad, akkor passzírozzuk át szitán, ez nem foghat ki rajtunk! A kész citromturmixnak ekkor már isteni illata kell, hogy legyen. Elő hát a jégkockatartókkal, és ügyesen öntsük beléjük a krémünket. Az így kiporciózott citromturmixot tegyük mélyhűtőbe és fagyasszuk ki.

Lágy, krémes, és nagyon citromos – pontos recept ITT (fotó: Rosanics Petra)

A keményre fagyott citromturmixkockákat vegyük elő a a fagylaltfogyasztás kívánt időpontja előtt 5 perccel, hogy picit tudjanak akklimatizálódni. Az 5 perc leteltével szedjük ki a kockákat a tartóból, és tegyük konyhai robotgépbe. Ne egyszerre tegyük bele az összeset, érdemes fokozatosan, 3-4 adagban hozzáadni. Végül turmixoljuk le gyorsan a jeges kockáinkat, ettől nyeri el ugyanis a fagyira jellemző krémességet. Tálaláskor szórjuk meg a fagylalt tetejét kókuszreszelékkel és reszelt citromhéjjal, valamint díszítsük citromszeletekkel.

Kanalazzuk azon nyomban, mert ebben a melegben bizony gyorsan olvad!

Nézd meg videónkon is, hogyan készül a három összetevős citromfagyi:

Ha tetszett ez a cikk, nézd meg a legújabb videóinkat is, a legfrissebb tartalmainkért pedig lájkolj minket a Facebookon, és kövess az Instagramon vagy a YouTube-on!

Recept és fotók : Rosanics Petra


Ezeket a recepteket is próbáld ki:

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...